Сторінки

середу, 25 травня 2011 р.

Священик (2011 р.)

Якось так спонтанно виникла ідея поїхати подивитись фільм про морських тваринок в 3D. Зібралися і поїхали. Але, нажаль, фільм вже зняли з прокату. Пробіглися очима по рекламках: за декілька хвилин починався "Форсаж", але на нього йти не було ніякого бажання. Єдиним фільмом, що нас зацікавив, був "Священик". На нього і купили білети. Отже..

Священник
Насамперед хочеться уточнити, а чому саме фільм жахів? Особисто я нічого схожого на жахи там не помітила.. Мабуть найжахливішим моментом усього фільму було те, як один з напіввампірів чи то перевертнів відрубував курям голови і зціджував кров :). 

В загальному фільм досить непоганий, дивитись можна. Але.. є багато але. 
Почну мабуть з переваг фільму, яких буде не так вже і багато.

1. Зовнішня оболонка фільму. Справді, класна графіка, велична і похмура, зразу створює відповідний настрій.

2. Головний герой. Ідеально підходить на свою роль. Як на мене, то образ вдався: великий хрест-татуювання на переніссі, загоріле обвітрене лице, щетина, темний плащ з капішоном, що ховає очі, прямо як в грі "Heroes of Might and Magic IV". Правда в грі їх можна було апгрейдити до інквізиторів, а у фільмі такої можливості не передбачили :) І взагалі фільм такий собі асоціативний весь.

3. Поїзд. Ах, який чудовий то був поїзд! Я не могла намилуватися ним, в уяві проектуючи його на майбутню екранізацію "Темної Вежі" та на монорельсовий потяг Блейна Моно. І ця безмежна пустеля з хмарою куряви... От в такому дусі я і хочу бачити "Темну Вежу"! Ах, ще забула про основного злого героя). Ковбойський капелюх, щетина, довгий плащ, щось в ньому було таке від Роланда :)

Ну а тепер про не дуже приємне.
Впродовж всього фільму мене переслідувало відчуття, що ось-ось і відбудеться щось таке супер-пупер круте-неочікуване.. а врезультаті воно все зводилося до банальностей. Фільму бракує одної важливої деталі - гарного і толкового сюжету. А то зараз якесь таке нездорове тяжіння до зривання грошей за рахунок 3D, а про складність сюжету мало хто задумується.  Об'ємне зображення і гарна картинка ще не все вирішують. 

Якщо сюжет вмістити в одне речення, то це речення буде звучати так: фільм про священика, дочку якого викрали вампіри і яку він має врятувати. А заодно ще врятувати світ. Просто як двері :) 

Два слова про акторську гру. Актор молодого шерифа просто ніякий. Ну реально. А на фоні дурацьких діалогів він виглядає ще гірше. Оті всі "Я не дозволю тобі це зробити!" або "Я вб'ю тебе!" і всі ці скорботно схилені додолу голови були просто смішні). Ну і в кінці геппі-енд з претензією на продовження :)

А могли ж, могли ж зробити шедевр! Але полінувалися копати глибше, позбирали все що на поверхні і зклепали фільм.
За задум і оформлення ставлю тверду п'ятірку, а за реалізацію цього задуму.. нажаль слабеньку трійку.

Немає коментарів:

Дописати коментар