Сторінки

понеділок, 26 вересня 2016 р.

Ніцца, Французька Рив'єра, Франція

О, этот Юг, о, эта Ницца!..
О, как их блеск меня тревожит!
Жизнь, как подстреленная птица,
Подняться хочет – и не может...

(Ф. И. Тютчев)

А далі нас чекає Франція! Але від неї нас відділяють сотні італійських кілометрів. А подорожувати Італією на автомобілі - задоволення не з дешевих. А якщо підрахувати суму грошей, витрачену за проїзд автобанами, то взагалі волосся на голові може стати дибки. Чим довша відстань платних шматків дороги, тим більшу суму прийдеться платити. На одному з таких відрізків ми заплатили більше 30€. Але це було по своєму цікаво і захопливо! Бо траплялися і такі шматки дороги, коли по кільканадцять хвилин ми перетинали одні безкінечні тунелі, потім на короткі секунди відкривалися неймовірні пейзажі довкола, а за мить ми вже знову поринали в черговий тунель.. 

І от ми перетнули кордон з Францією і приїхали врешті в Ніццу (фр. Nice) та йдемо оглядати місто. Головна площа Ніцци - площа Массена (фр. Place Masséna). Площа викладена чорно-білою плиткою, чим нагадує собою шахову дошку. Площа як площа, якби не одне але: на височенних стовпах прямо у вас над головою нависають фігури сидячих людей, погляди яких спрямовані в різні сторони. Виглядає доволі дивно і незвично.


Вночі ці фігури підсвічуються, що додає особливого антуражу. Ці сім фігур за своїм задумом символізують сім континентів Землі. 


На площі Массена знаходиться також фонтан Сонця (фр. Fontaine du Soleil). Його оточують бронзові фігури богів Землі, Марса, Венери, Меркурія та Сатурна. В центрі фонтану - семиметровий мармуровий бог Сонця - Аполлон. Через відверту наготу Аполлона вже забирали з головної площі, проте зараз він знову знаходиться на своєму місці.


Ще один фонтан на променаді дю Paillon (фр. Promenade du Paillon), що складається з безлічі маленьких фонтанчиків. Доволі симпатично.


Променад перетинає площу Массена і виводить нас до Англійської набережної - всесвітньо відомого Лазурового Берега. Французька Рив'єра, Лазурний берег, Лазуровий берег (фр. Côte d’Azur) - курортна зона на узбережжі Середземного моря, що знаходиться на території Італії, Франції та Монако.


Через м'яку зиму і нежарке літо Лазуровий Берег вважається одним із найкращих у світі місць для відпочинку. Відповідно відпочинок і готелі є також одними з найдорожчих у світі. Але нам не страшно, оскільки приїхали ми сюди не відпочивати ;)


Люди купаються, плавають на човниках, загоряють на сонці. Ми ж якось тільки замочили ноги, пройшлися трохи впоперек хвиль, що набігали на берег і на тому наше знайомство з морем закінчилося :)


Мініатюрна копія Статуї Свободи на Американській набережній.


Англійська набережна простягається до Замкової Гори. Піднятися на гору можна по звивистій доріжці, або ж по сходах, які починаються поблизу готелю Suisse. Від замку, що знаходився колись на вершині гори, залишились лише руїни. Однак окрім руїн там знаходяться також і штучний водоспад та оглядові майданчики, з яких відкриваються красиві види на Ніццу. Однак ми не стали підніматися і перевіряти це на власні очі.


Сонячний годинник в Ніцці.


А тепер йдемо гуляти в Старе місто. Приємні вузькі вулички, симпатичні будиночки, архітектура. Багато ресторанчиків, наповнених людьми. Здається, що час в Ніцці протікає повільно і ліниво - ідеально для любителів повалятися на сонечку біля моря, або ж коротати час за чашкою кави в одному з кафе :) Така атмосфера і нас розлінює, руки плавно продовжуються у невидимі щупальця і ти перетворюєшся у якусь ліниву медузу, яка покладається на морські хвилі, що повільно гойдають її серед пластів води і яку несуть у невідомому напрямку потоки туристів :) 


Бронзова скульптура Давида


Ліцей Массена (фр. Lycée Masséna) та його годинникова вежа.


Базиліка Нотр-Дам-де-Ніс (фр. Basilique Notre-Dame de Nice) - римо-католицька церква в Ніцці, побудована в неоготичному стилі. Храм доволі схожий на Собор Паризької Богоматері.


Однак якщо підсумувати, то Ніцца ніякого особливого враження не справила і особливого захоплення не викликала. Курортне місто для відпочинку в дорогих готелях, валянні на пляжі та тусовки в нічних клубах, якось так. Ех, Франція, Франція.. Моя з дитинства улюблена Франція! Якось не складається у нас з тобою.. Очікуване чомусь не співпадає з дійсністю.. Ну що ж, завтра подивимось, як зарекомендують себе Канни..

<<Попереднє: Верона, Італія

Немає коментарів:

Дописати коментар