Сторінки

понеділок, 18 березня 2013 р.

Профітролі

За вікном було холодно і вітряно. В таку погоду хотілося закутатись в теплу ковдру і дивитися на вулицю з вікна, попиваючи гарячий чай. Бажано з якимись печенюшками. Наприклад з профітролями. А чому б і ні? :) Їх я ще не готувала ніколи, то ж це було гарною можливістю спробувати щось нове :)

Профітролі:
- Масло (100 г)
- Яйця (4 шт)
- Мука (250 г)
- Цукор (100 г)
- Сіль (пів ч.л)
- Вода (250 мл)

Крем:
- Молоко (400 мл)
- Яйця (2 шт)
- Ванільний цукор (15 г)
- Цукор (40 г)
- Мука (40 г)


 Готуємо профітролі:
Закип'ятити 250 мл води, розтопити в ній масло. Додати цукор та сіль. В киплячу воду висипати муку, зменшити вогонь до мінімуму і інтенсивно вимішувати тісто, поки воно не почне відставати від стінок. Тісто повинно стати густим і гладким, без грудочок. Після цього знімаємо його з вогню, даємо трохи охолонути. По одному вводимо яйця і добре перемішуємо. Важливо, щоб перед додаванням яєць, тісто було не надто гаряче, інакше білки яєць зваряться, а це нам зовсім ні до чого. Застеляємо деко пекарським папером. За допомогою кондитерського шприца або ж чайної ложечки, змоченої у воді, викладаємо на деко тісто. При випіканні профітролі збільшуються в об'ємі, тому не варто викладати їх надто щільно. Випікати при температурі 190-200 градусів хвилин 20. Потім витягнути з духовки, зробити ножем бокові надрізи, які згодом будемо наповнювати кремом, і відправити у духовку ще хвилин на 10.

Готуємо крем:
Яйця розтерти з цукром, додати муку і добре перемішати, щоб не було грудочок. Закип'ятити молоко з ванільним цукром. Гаряче молоко (не навпаки!) влити в яєчно-мучну суміш. Поставити на слабкий вогонь і нагрівати, постійно помішуючи, поки суміш не почне гуснути. Коли крем стане густим, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Для "кислинки" можна додати трохи лимонного соку. Готовим кремом наповнюємо профітролі через зроблені надрізи. Посипаємо цукровою пудрою, заварюємо чай і смакуємо домашньою випічкою :)
 Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар