пʼятниця, 15 березня 2013 р.

Сирна запіканка з маком

Я дуже люблю різноманітні сирні запіканки і кожного разу стараюся готувати їх по іншому. Сьогодні ж моя запіканка буде сирно-маковою з ніжним абрикосовим смаком :) 

Інгредієнти:

- Сир (700 г.)
- Яйця (4 шт.)
- Цукор (100 г.)
- Ванільний цукор (8 г.)
- Мак (200 г.)
- Йогурт (300 г.)
- Манка (3 ст. ложки) 


Сир перетерти до однорідної маси, щоб не було грудочок (я взяла готовий пастоподібний сир мінімальної жирності). Жовтки з трьох яєць розтерти з цукром, білки збити міксером (можна і виделкою) в густу піну. Мак перемолоти, залити кип'ятком і проварити на слабкому вогні 2-3 хвилини. Накрити кришкою і дати трохи настоятись. Тим часом до сиру додати розтерті жовтки, ванільний цукор, йогурт (в даному випадку абрикосовий), манку і добре все перемішати. В кінці додати до сирної маси білки і акуратно вимішати. Мак відцідити, трохи охолодити, додати 3-4 ст. ложки цукру, одне яйце і добре вимішати. Дно форми (діаметром 19 см) вистеляємо папером для випічки. А далі викладаємо по черзі в центр форми декілька ложок сиру, потім декілька ложок маку. І так до тих пір, поки не закінчаться сир і мак :) Випікати в розігрітій до 180-190 градусів духовці годину або трошки більше. Ознакою близької готовності є те, що сирник збільшується в об'ємі і піднімається, утворюючи над формою "шапочку". Якщо запіканка надто швидко підрум'янилася, накриваємо її згори фольгою і продовжуємо випікати до готовності.
Запіканка виходить дуже смачною, ніжною і ароматною! Добряча частина її з'їдається ще гарячою. Хоча і холодною смакує вона не гірше :)
Смачного! :)

Прихильники