понеділок, 4 березня 2013 р.

Фарширований сиром перець

Інгредієнти:

- Болгаський перець (3шт)
- Сир домашній (300 г)
- Твердий сир (100 г)
- М'ясо (100 г)
- Часник (2-3 зубці)
- Помідори (2 шт)
- Сіль
- Мелений перець
- Зелень



Для фарширування потрібно вибрати свіжий, "м'ясистий" перець без жодних вмятин, плямок та інших пошкоджень. Перці миємо, розрізаємо пополам, видаляємо хвостик та насіння. Готуємо начинку. Перетираємо домашній сир до однорідної маси. Твердий сир тремо на грубій терці. Часник пропускаємо через прес, помідори нарізаємо дрібними кубиками. Все перемішуємо, додаємо сіль, перець та дрібно порізану зелень. Підготовленою сирною масою фаршируємо половинки перців. Спочатку викладаємо шар сиру, потім м'ясо (в даному випадку тушена свинина, але чудово підійде і будь яке інше варене/тушене м'ясо), потім знову шар сиру. Можна, звичайно, фарширувати тільки сиром, це вже як кому більше до смаку :) У форму для випікання наливаємо зовсім трошки води (щоб вкрила дно), викладаємо перці і ставимо в, розігріту до 180 градусів, духовку хвилин на 30. Після запікання перець стає дуже ніжним, м'яким і ароматним! 
Смачного! :)

Прихильники