Сторінки

неділю, 3 листопада 2013 р.

Сад Тульн (Die Garten Tulln)

Чергова точка наших мандрівок - Сад Тульн (Die Garten Tulln). Знаходиться він в місті Тульн, це близько 40 км. від Відня.


Вхід на територію саду - 12€. З Niederösterreich-CARD - безкоштовно.


Die Garten Tulln, національний виставковий сад, відкрив свої двері для відвідувачів у квітні 2008 року після двох років будівництва. Сад займає 7 га площі, на якій трудяться і за якою доглядають національні та інтернаціональні садівники і дизайнери. Die Garten Tulln позиціонує себе як перше в Європі екологічне довготривале виставкове садівництво.


Він є ідеальним місцем для прогулянки та відпочинку всією сім'єю. 


В спекотний літній день приємно посидіти в тіні дерев біля невеличкого озера з красивими водяними ліліями..


Та послухати, як виспівують свої вечірні серенади жаби в зарослях :)


Щодо структури саду, то він розділений на велику кількість "менших садів". Для прикладу, тут знаходиться сад в англійському, японських стилях. А в загальному - 59 окремих садових частин-виставок.


В саді знаходиться цікава штукенція під назвою Baumwipfelweg, дослівно - "дорога по верхівках дерев". Ця споруда цікава тим, що складається вона з декількох поверхів - рівнів і на кожному з таких рівнів можна спостерігати за певними видами птахів, а з самої верхівки можна насолоджуватися гарними краєвидами навколишніх територій. Трохи цікавих даних: висота споруди становить 34,95м, вага - близько 380т, перила - 700м, кількість сходинок - 201.


Калина асоціюється в мене виключно з Україною :)


Сад - не сад без гарбузів. Ось такі красені висять прямо над головою :)


Garten der Kindheit (Сад Дитинства)

Лозунг: "Знову бути дитиною". Цей "підсад" (один з 59-ти інших) змушує кожного знову відчувати себе маленьким :) Хитрість полягає в тому, що всі елементи саду в декілька разів більші, ніж звичайно. Адже коли ви востаннє сиділи на трьохколісному велосипеді? Тут ви зможете без жодних проблем знову це зробити, не відчуваючи при цьому жодного дискомфорту: вам не доведеться згинатися у три погибелі та торкатися колінами власних вух :) Або ж можете запросто пірнути мало не по пояс у гумові чоботи, тримаючись при цьому за трьохметрову лопату. Як би там не було, але все таки в цьому щось є :)



Gigantengarten 

Цей сад є гігантським! Точніше не сам сад, а те, що в ньому росте. Тут  можна подивитись на такі "рослини-гіганти", як соняшник, цибуля чи, для прикладу, гарбузи. Gigantengarten акцентує увагу на тому, що основою для стабільної прибутковості є екологічна обробка землі та догляд. За допомогою лише селекції та контролю за добривами можна досягнути таких "гігантських" результатів абсолютно без генної інженерії!


Цікаві звисаючі штукенції. З огляду на назву саду  Gigantengarten, будемо вважати, що це - стручки фасолі ;)


Також там є багато цікавих скульптур. Ось, для прикладу, такий здоровенний павучок 



Оливкове дерево. Відразу Греція згадалася!  Гарні спогади :)


Ну і вже традиційно напишу своє враження: не скажу, що цей сад мені дуже сподобався, але як один із варіантів відпочинку на природі всією сім'єю - те, що треба.

Немає коментарів:

Дописати коментар