Сторінки

пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Гречаний хліб з насінням льону та горіхами

Ні, це не мак, маком у цьому хлібі навіть і не пахне! А пахне горіхами і ще чимось таким приємним, невловимо - ароматним і до болю знайомим.. Однак ніхто з тих, хто куштували  цей хліб, так і не зміг без підказки відгадати той огорнутий таємницею інгредієнт :) А насправді все дуже просто - гречка! Отож, смачний та ароматний гречаний хліб з витонченим ароматом і смаком. А  якщо скибочку ще й трішки змастити вершковим маслом.. Ммм.. 


  • 150 г гречаного борошна 
  • 350 г пшеничного борошна 
  • 7 г швидкодіючих сухих дріжджів 
  • 300 г молока
  • 3 ст л. цукру
  • 1 ст.л. меду 
  • 3 ст.л. олії 
  • 1 ч.л. солі 
  • 2 ст л. насіння льону 
  • 100 г волоських горіхів

Приготування:

  • Змішати сухі інгредієнти: у глибоку посудину просіяти гречане та пшеничне борошно, додати дріжджі, сіль, цукор, перемішати
  • Підігріти молоко, додати до нього мед та олію, розмішати та з'єднати з сухими інгредієнтами
  • Замісити м'яке тісто, яке перестане липнути до рук. (В залежності від якості та вологості муки, її може знадобитися більше, ніж в рецепті, тому при потребі додати ще трохи)
  • Наприкінці додати насіння льону та волоських горіхів та вимісити місто ще трохи
  • Накрити рушником, поставити в тепле місце на годину-півтори, допоки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі
  • Обім'яти тісто і залишити ще раз на пів години-годину, допоки тісто знову не збільшиться  приблизно вдвічі
  • Сформувати хлібину, викласти її на деко, застелене пекарським папером, накрити рушником і дати постояти хвилин 20
  • Випікати при температурі 180 градусів близько 30 хвилин

Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар