четвер, 14 червня 2018 р.

Фіолетові ліниві вареники - ньокі з голубим сиром

Ліниві вареники, палюхи, галушки, ньокі, кльоцки.. Як їх тільки не називають! Але як на мене, то даний варіант цієї страви буде найбільш близьким до Італії, тому хай буде "ньокі"! Естетичні, незвичні, пікантні і смачні ньокі!


  • 300 г фіолетового ямсу (батат)
  • 150 г пшеничного борошно
  • 50 г цільнозернового пшеничного борошна
  • 1 жовток
  • сіль
  • мелений перець
  • 50 г голубого сиру з цвіллю
  • вітка базиліу

Приготування:

  • Фіолетовий батат відварити до готовності, почистити та розімнути виделкою в пюре
  • Додати жовток, сіль, мелений перець, борошно та замісити тісто. Залежно від вологості та якості продуктів, може знадобитися трохи більше/менше борошна. Тісто буде м'яке і досить липке, однак не бажано додавати багато муки, інакше готові ньокі будуть "гумовими"
  • Тісто притрусити борошном, щоб з ним було легше працювати, розділити на декілька частин. Кожну частину розкачати у валик та порізати на шматки. Кожен шматок легенько притиснути зубцями виделки, щоб надати йому характерного рельєфу
  • Варити ньоки у підсоленій воді до готовності
  • Прикрасити порізаним на шматки сиром з цвіллю та свіжим базиліком


Смачного! :)

Прихильники