вівторок, 5 червня 2018 р.

Хліб з оливками та гострим сиром

Пікантний хліб з оливками та сиром, для любителів нових смаків :) 


  • 400 г пшеничного борошна
  • 220 мл теплої води
  • 5 г швидкодіючих дріжджів
  • 40 г коричневого цукру
  • 1 ч.л солі
  • 70 г гострого сиру Чеддер
  • 70 г чорних оливок
  • 1 ст.л оливкової олії
  • чорний мелений перець
  • 1 ст л борошна

Приготування:

  • У глибоку посудину просіяти борошно, додати дріжджі, цукор, сіль, натертий на дрібній тертці сир, добре все перемішати
  • Додати теплу воду і замісити м'яке та еластичне тісто
  • За допомогою блендера перемолоти оливки з 1 ст.л олії до стану пюре, додати сіль та чорний мелений перець за смаком
  • Тісто поділити навпіл. Одну частину тіста помістити в глибоку посудину, закрити харчовою плівкою і залишити у теплому місці, допоки його об'єм не збільшиться вдвічі
  • До іншої частини тіста додати перемелені оливки та 1 ст л борошна і добре вимісити. Закрити харчовою плівкою та залишити у теплому місці до збільшення в об'єму вдвічі
  • Коли два види тіста добре підійдуть, обім'яти їх та залишити ще на 15-20 хв
  • Тепер можна приступати до формування хліба. Відщипнути від кожного тіста по невеличкому шматку, максимально тонко розтягнути його руками та накладати один на оден, чергуючи кольори
  • Форму для випікання застелити папером для випічки. Поставити тісто у форму, накрити плівкою або рушничком і поставити в тепле місце, доки воно не збільшиться приблизно вдвічі
  • Коли тісто добре підросте, поставити його у розігріту духовку та випікати перші 10 хв при 200°, потім зменшити температуру до 180° і випікати ще близько 30 хв до готовності. В результаті я отримала ось таку цікаву хлібину


Смачного! :)

Прихильники