четвер, 14 червня 2018 р.

Хліб банановий (Banana Bread)

Мені якось дивно називати цю випічку хлібом, однак "Banana Bread" є настільки відомим та популярним, що просто язик не повертається зазвати його пирогом чи кексом :) Варіацій бананового хліба є величезна кількість. Сьогодні я спробую приготувати цей хліб у його класичному базовому варіанті. Хліб за цим рецептом виходить приємно солодким, вологим і дууже банановим :) І готувати його просто і швидко - одне задоволення


  • 3 великі спілі банани
  • 2 яйця
  • 120 г вершкового масла
  • 230г пшеничного борошна
  • 90г коричневого цукру
  • 1  і 1/4 ч.л порошку для випічки
  • 1 ч.л кориці
  • дрібка солі

Приготування:

  • Банани почистити, розімнути виделкою в пюре
  • Яйця легко збити вінчиком 
  • Вершкове масло розтопити, додати до нього цукор, корицю, дрібку солі, пюре бананів , перемішати. Опісля додати яйця та знову легко перемішати
  • У глибоку посудину просіяти борошно та порошок для випічки
  • До бананової суміші додати борошно з порошком для випічки та добре розмішати ложкою тісто
  • Форму застелити парером для випічки 
  • Випікати банановий хліб при температурі 180°С близько 30-35 хв


Смачного! :)

Прихильники