субота, 26 травня 2018 р.

Шоколадне печиво з м'ятою

В міру солодке і в міру м'ятне печиво, дуже ароматне і естетично красиве, ідеально смакує до чаю або кави. Легкі м'ятні нотки чудово переплітаються з шоколадним смаком. Залежно від своїх вподобань, можна збільшити або ж зменшити кількість м'яти у печиві


  • 200 г пшеничного борошна
  • 1 ч.л. порошку для випічки 
  • 1 дрібка солі
  • 2 ст. л. какао
  • 50 г цукру
  • листочки з 2-ох гілочок м'яти
  • 2 яйця
  • 150 г темного шоколаду
  • 50 г вершкового масла 
  • цукрова пудри для обвалювання

Приготування:

  • У глибоку посудину просіяти муку, порошок для випічки, какао, додати сіль, перемішати.
  • На водяній бані розтопити подрібнений шоколад та вершкове масло
  • Листочки м'яти помити, обсушити. Покласти в чашу блендера, засипати цукром і подрібнити до стану "вологого зеленого піску"
  • М'ятну масу додати до шоколадно-масляної та перемішати.
  • Яйця легко збити вінчиком, додати до охолодженої м'ятно-шоколадної маси, добре перемішати.
  • Тепер до шоколадної маси додаємо суміш муки, какао, солі та порошку для випічки. Ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на годину у холодильник
  • З охолодженого тіста формуємо невеличкі кульки та щедро обвалюємо їх у цукровій пудрі. Викладаємо кульки на застелене фольгою деко і випікаємо при 180° близько 15хв. Печеньки при випіканні суттєво збільшується у розмірі, тому варто викладати їх на відстані одне від одного.  

Прихильники