середа, 30 травня 2018 р.

Італійські печеньки biscotto з горіхами та сухофруктами

Смачні та хрусткі італійські печеньки. Чудово смакують до кави або чаю. Зазвичай їх готують з мигдалем, однак я дещо модифікувала рецепт і приготувала їх з волоськими горіхами та сухофруктами. "Biscotto" з італійської перекладається як "запечений двічі", бо їх і справді потрібно випікати два рази


  • 250 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г коричневого цукру 
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 ч.л порошку для випічки
  • 300 г суміші волоських горіхів, кураги, чорносливу та сушених груш

Приготування:

  • Розігріти духовку до 180°С.
  • За допомогою міксера збити в густу пишну світлу масу яйця з коричневим та ванільним цукром 
  • Борошно просіяти та невеликими порціями додавати до яєчної маси, акуратно перемішуючи її силіконовою лопаткою
  • Сухофрукти добре промити у теплій воді та разом з горіхами порізати на невеличкі шматки. Додати горіхово-фруктову суміш до тіста та акуратно перемішати
  • З тіста сформувати подовгасті батончики, викласти на деко, застелене папером для випічки та випікати близько 15-20 хв до легкого підрум'янення. На цьому етапі важливо слідкувати за випіканням, щоб не пересушити їх
  • Витягти батончики з духовки, дати їм охолонути на решітці 10 хвилин. Після цього порізати їх  на шматки товщиною близько 1 см
  • Перекласти шматочки на деко і випікати їх ще до 10 хвилин
  • Витягти з духовки і дати повністю охолонути.


Смачного! :)

Прихильники