вівторок, 22 травня 2018 р.

Солодка фіолетова картопля в духовці

Буряк фрі? Ні, таки картопля фрі. А насправді це один з багатьох видів батату - солодкої картоплі. Так-так, окрім білого, жовтого, оранжевого та рожевого кольорів, батат буває навіть  і фіолетовим! Якщо ж порівнювати зі звичайною картоплею, то смак фіолетового батату справді незвично солодкий, а текстура запеченого овоча ледь не кремова. Зважаючи на такі властивості, його запросто можна використовувати у приготуванні різноманітних десертів. Але сьогодні мова піде не про десерти, а про запікання цього диво-овоча у духовці зі спеціями та гострим соусом. Незвично, але смачно, перевірено!


  • 3 бульби фіолетового батату
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • чорний перець грубого помолу
  • сіль грубого помолу

Для соусу:
  • 150 мл сметани
  • 50 г твердого сиру (Чеддер)
  • 2-3 зубчики часнику
  • зелень петрушки
  • сіль
  • перець

Приготування
  • Батат добре помити, просушити серветкою, порізати на кільця товщиною близько 0,7 см. Потім кільця порізати на тонкі смужки.
  • Порізаний батат покласти в глибоку посудину, додати олію, сіль та перець і добре перемішати, щоб кожен шматочок рівномірно покрився спеціями.
  • Деко застелити фольгою та викласти на нього одним шаром батат.
  • Випікати в розігрітій (180°) духовці до готовності (близько 15хв)
  • Для соусу: до сметани додати подрібнений часник та зелень, дрібно натертий сир. Додати сіль та перець за смаком, добре перемішати.


Прихильники