Сторінки

середу, 30 листопада 2016 р.

Вестмінстерське Абатство, Бункер Черчилля, Хмарочос "The Gherkin" та Музей Природознавства, Лондоні. День Четвертий

Погода зіпсувалася остаточно. Небо затяглося густими хмарами. Моросив дощ, наповнюючи повітря вогкістю, сирістю і холодом. Гуляти в таку погоду вулицями Лондона ідея не з найкращих. Думали-гадали, куди ж себе подіти і ідея назріла сама собою - Вестмінстерське абатство! А з нашими ЛондонПасами нам ще й не треба платити £20 за вхід - саме те, що треба.

Колегіальна церква Святого Петра в Вестмінстері (англ. Collegiate Church of St Peter at Westminster), або ж Вестмінстерське абатство - готична церква, одна з найвизначніших культових споруд, традиційне місце коронування, весілля та захоронення монархів Великобританії. Також абатство служить усипальницею для багатьох знаменитих людей, зокрема Ісаака Ньютона, Чарльза Дарвіна, Лорда Байрона, Чарльза Діккенса та багатьох інших.

Не зважаючи на дощ, черга перед входом була величенька. Фотографувати всередині заборонено. Красиво, дуже красиво, однак £20, як на мене, це надто дорого.  


Після абатства часу у нас залишалося одночасно і багато, і мало - потрібно було "вбити" трохи менше як півтори години. Отож "вбивати" цей час ми вирішили в бункері Черчилля - таємній штаб-квартирі та музеї (англ. Churchill War Rooms) визначного британця.  Ціна квитка - £17,25.


Музей детально відображає всі етапи життя Вінстона Черчилля. Здається, що вся інформація, яка тільки існує про цього визначного державного діяча, знаходиться саме тут і ніде нічого іншого і нового ви вже не знайдете. 


Коли великого противника нацизму Черчилля було призначено прем'єр-міністром, то на першій своїй промові він виголосив такі слова: "Мені нема чого запропонувати британцям, окрім крові, тяжкої праці, сліз і поту." А коли він вперше побачив свій підземний бункер, то задоволено сказав, що звідси він буде керувати війною. В бункері можна оглянути його особистий кабінет та спальне приміщення та особистий фаянсовий нічний горщик :)


Для справжніх поціновувачів та фанатів бункер Черчилля - це справжня знахідка. Ну а в магазинчику (як же без цього) можна прикупити собі сувенірчика якогось тематичного або ж футболку з фотографією одного з найвпливовіших чоловіків Британії. 


Час ми вбили доволі успішно і навіть з певною користю. А тепер йдемо до хмарочосу Сент-Мері Екс 30 (англ. 30 St Mary Axe, або ж "The Gherkin"). Ось він, красень, на фото. Хоча, який же він огірок? Хмарочос - писанка і ніяк інакше! Сьогодні у нас заброньований столик на найвищому його поверсі.


Шкода, погода так і не покращилася. Важкі хмари не розійшлися і вигляд з висоти пташиного польоту виявився трохи не таким, який ми очікували.


Тауерський міст


До слова, потрапити всередину хмарочосу не так то просто. Хіба, звісно, якщо ви працюєте там і маєте особису перепустку.


Однак потрапити на оглядовий майданчик таки можна, заздалегідь забронювавши столик в ресторані та пройшовши перевірку на вході. 


Чесно кажучи, атмосфера в ресторані була якоюсь доволі незатишною. Однак це відчуття поволі згладилося.


Скидається на те, що це був найдорожчий обід за всі роки наших подорожей :)


Але якщо вже бути повністю об'єктивним, то це все було ну дуууже смачно! А окрім того красиво і естетично оформлено. І на такій висоті.  І з Лондоном як на долоні. Ну і не кожен же день.. Один раз спробувати можна :)


А потім ми ще трохи прогулялися по поверхах у пошуках гарного краєвиду за вікном :)


Лондон - місто контрастів. Окрім таких-собі музеїв з дорогими вхідними білетами є і ряд дуже цікавих і цілком безкоштовних. І зараз ми саме до одного з таких і рухаємося - до музею природознавства. Музей природознавства (англ. Natural History Museum) - четвертий за відвідуваністю музей у Великій Британії. Основу колекції становить зібрання доктора Ганса Слоуна (1660 - 1753), яке включає гербарій та скелети тварин і людини.


Іхтіозаври (лат. Ichthyosauria) - ряд вимерлих мезозойських морських хижих плазунів.


Мегатерій (лат. Megatherium) - вимерлий рід велетенських лінивців (від 2 млн до 8 тис. років тому) на території Південної та частині Північної Америки. 


Череп людини Homo sapiens та її далеких родичів


Скелет Барионікса (лат. Baryonyx) - хижого динозавра з родини спинозаврових, що жив на території Європи. 


Трохи світлових та візуальних ефектів :)


Рухома модель тиранозавра.


Модель семимісячної дитини розміром з дорослу людину.


Модель клітини.. Музей величезний і експонатів у ньому величезна кількість. Шкода, що часу до закриття у нас залишалося не так вже і багато і оглянути повністю все так і не вдалося.


Неподалік музею знаходиться Гайд-парк (англ. Hyde Park) - великий красивий Королівський парк, ідеальний для прогулянок, пробіжок, активного та не дуже активного відпочинку. В парку також знаходиться Кенсінгтонський палац, оточений Кенсінгтонськими садами. Меморіал принца Альберта (англ. Albert Memorial) в неоготичному стилі.


Лондонський королівський Альберт-Хол мистецтв і наук (англ. Royal Albert Hall of Arts and Sciences) - меморіал на згадку принца Альберта.


Кенсінгтонський палац (англ. Kensington Palace). Принцеса Діана офіційно вважалась хазяйкою цього палацу від моменту шлюбу і до самої своєї смерті. Сьогодні ж палац є офіційною резиденцією герцога і герцогині Глостерських, Кентських та їхніх нащадків.


Палац оточений красивими Кенсінгтонськими садами (англ. Kensington Gardens), що є частиною Гайд-парку.


День виявився дуже насиченим! Вечоріє, час повертатися в готель..

Наступне: Британський музей та театр "Глобус" у Лондоні. День П'ятий >>

Немає коментарів:

Дописати коментар