Сторінки

вівторок, 15 листопада 2016 р.

Лондон. Перше знайомство. День Перший.

"Лечь на дно вместе с музыкой Лондона. 
Все прошло. Все такое не модное".

(Би-2 "Хипстер")

Багато було балачок про Лондон, мовляв, як добре було б полетіти туди! Але віз і досі залишався там. Аж тут від Марини з Павлом надійшла конкретна пропозиція: а полетіли разом? А полетіли! І якось так швиденько домовилися і зважилися. Потім було заповнення кілометрових онлайн-формулярів, персональна подача документів, фото, відео, відбитки пальців.. Пару тижнів очікування і невідомості і врешті поштар приніс наші паспорти зі свіженькими візами! 

Для нас ця подорож була доволі незвичною. Зазвичай довше 2-3 днів в одному місці ми не затримуємося, а тут аж тиждень для одного Лондона! Ну, подивимось, подивимось.. І от день Ікс настав, ми сіли в літак і він доставив нас до туманного Альбіону.  З аеропорту швидкий поїзд вже мчав нас до центру. За вікном простягалися зелені поля, водойми, стада овечок і моя уява вже починала вимальовувати собі якісь перші уявлення-пазли від нової країни в передчутті складення їх у нову цілісну картинку :) І от ми в центрі столиці. Заселитися в апартаменти ще зарано, то ж доводиться плентатися містом зі всіма речами, благо, не так їх вже і багато. Однак доволі незручно. Трохи пройшлися і от ми вже біля Сент-Мері Екс 30 (англ. 30 St Mary Axe) - сорокаповерхового хмарочосу висотою 180 метрів! 


Його ще називають "The Gherkin" - корнішон, або огірок через характерну форму і зеленуватий відтінок скла. Яким боком вони там огірок бачать? От у мене він вперто асоціюється з пасхальною писанкою :) 

Ось там, високо-високо, так високо, що навіть не видно де саме, на останньому поверсі знаходиться ресторан та оглядовий майданчик, з котрого відкривається панорама Лондона на 360°. І зовсім скоро ми туди потрапимо! Але буде це ще не сьогодні. Цікаво, що у 2003-му році хмарочос отримав нагороду Emporis Skyscraper Award як найкращий хмарочос світу в цьому році. До слова, він справді красивий і оригінальний. Хмарочос є штаб-квартирою компанії Swiss Re


А поблизу знаходиться ще одна цікава споруда - будівля Лондонський Ллойдс (англ. Lloyd's of London), де розташована провідна компанія у світі страхових ринків. Будівля є яскравим прикладом радикальної архітектури хай-теку: всі "нутрощі" будинку розташовані на зовнішній стороні, щоб максимально збільшити простір в інтер'єрі. Незвично, креативно, стильно і зручно. Чотирьох зайців одним пострілом :)

Виявляється, компанія займається страхуванням великої кількості незвичних і унікальних об'єктів і ризиків. Для прикладу, тут були укладені договори страхування ніг Брук Шилдс і Тіни Тернер, пальців гітариста The Rolling Stones Кіта Річардса, голосу Селін Діон, а також частин тіла, життя та здоров'я інших світових знаменитостей.


А потім настав нарешті час заселятися в апартаменти. Нарешті можна було залишити всі речі і піти прогулятися нічним Лондоном! 


Один із символів Лондона є Лондонське Око (англ. London Eye) - одне з найбільших оглядових коліс у світі. Його висота сягає 135 метрів, а один оберт займає близько 30 хвилин. А он там, на іншому березі Темзи височіє візитна карточка Лондона - Біг Бен. Вночі з освітленням Лондон виглядає неймовірно! Добре, що знайомство з ним розпочинається саме так - так, як треба ;)


А ще я зауважила цікаву річ. Я була настільки певна, що розчаруюся в Лондоні, в отій картинці, яку малює уява під впливом якихось стереотипів, фантазій, думок, книжок, фільмів і т. д.. що я якось і не розчарувалася в ньому :) Звісно, джентльменів у ковпаках і фраках з тростиною в одній руці і люлькою або сигарою в іншій, що неспішно прогулюються собі лондонською бруківкою в загадкових клубах густого лондонського туману на фоні старовинної вікторіанської архітектури, я не побачила, але загалом все було доволі непогано і атмосферно :)


Старт видався непоганим. Перше враження виявилося позитивним. Подивимося, чим потішить нас завтрашній день.

Наступне: Віндзорський замок, Англія >>


Немає коментарів:

Дописати коментар