Сторінки

пʼятницю, 19 липня 2013 р.

Музей Шоколаду у Відні (SchokoMuseum)

В 2001 році у Відні на Willendorfergasse відкрили Музей Шоколаду (SchokoMuseum). В цьому музеї можна зануритися в історію та дізнатися багато цікавої інформації - від вирощування какао і його переробки до виготовлення вишуканого праліне.



Дітям тут сподобається! Мало хто відмовиться від можливості зліпити з шоколаду якусь цікаву фігурку. Я б і сама не відмовилася :)



Музей знаходиться прямо біля фабрики з виготовлення шоколаду, де можна купити смачні вишукані вироби на будь-який смак. Власниками фабрики, заснованої ще в 1953р, є сім'я Heindl. Асортимент продукції складає близько 190 різних сортів кондитерські виробів. Трохи сухих цифр:

Використання сировини в рік - 2000 тонн, з яких: 800 тонн шоколаду, 90 тонн цукру, 70 тонн карамелі, 80 тонн сиропу глюкози, 20-30 тонн марципану, 50 тонн фундука та мигдалю, 50 тонн фруктів, 7500 літрів алкоголю. Продажі в рік: близько 14,8 млн. EUR



Какао (лат. Theobromacacao) — невеликі або середньої величини дерева роду Теоброма (Theobroma L.), що означає "Їжа богів". Найперші згадки використання какао відносяться до 1100—1200 років до н. е. згідно з аналізом кераміки того часу. Ймовірно тоді ще не вміли готувати шоколад та пили "какаове пиво", яке виготовляли з плодів какао, що перебродили. Приготування напою, що більше нагадувало сучасне какао, знайдені на малюнках майя датованих 2 століттям н. е.



Какао та шоколад були привезені до Європи іспанцями. Плоди какао широко використовували в алхімічних процесах, де вони були відомі як «чорний боб». Також какао застосовують як один з найкращих антиоксидантів.



В музеї можна подивитись фільм про шоколад, здійснити екскурсію по виробництву, оглянути цікаві експонати і звичайно ж (найприємніше :) провести дегустацію. Вартість вхідного квитка в музей становить 5 євро.



Тут можна спробувати три різні види шоколаду з шоколадних фонтанів: молочний, темний та білий шоколад, чим Андрій, власне, і займається :)



Так так, це все теж з шоколаду



А тут можна спробувати по запаху відгадати шоколадний інгредієнт



Особисто мені дуже сподобались ці картини. Здогадуєтесь, чим вони намальовані? :) Саме так - шоколадом! :) Ось такі смачні і красиві картини.



Особисто мені музей сподобався!

Немає коментарів:

Дописати коментар