Сторінки

середу, 3 липня 2013 р.

Екскурсійний жовтий трамвайчик по Ringstrasse

Падав дощ, було холодно і сиро, але в хаті сидіти не хотілося. Тому ми вирішили проїхатись на екскурсійному віденському трамваї, що робить круг по Ringstrasse. 

Ringstrasse, або просто Ring, являє собою бульварне півкільце, утворене двома алеями довжиною 6,5км і шириною 57м. Вздовж Рінгу знаходиться багато історичних пам'яток, зокрема Ратуша, Університет, Парламент, Біржа, Віденська Опера, музеї. Всі ці споруди побудовані у різних стилях, проте це не заважає їм гармоніювати одне з одним і створювати відповідний колорит Відня.

Повернемося до трамваю. Його ви не переплутаєте зі звичайним, бо, по перше, він - жовтий, а по друге, він зі всіх сторін щедро всіяний надписами "Vienna Ring Tram".


Курсувати маршрутом трамвай починає о 10.20 год з інтервалом руху у 30 хв. Останнє коло робить о 17.20 год. Початкова (і водночас кінцева) точка відправлення - Schwedenplatz, там він появляється в 20-ту та 50-ту хвилину кожної години.

Якось довго ми вибиралися з хати, хотіли вийти так, щоби довго не чекати на зупинці, а в результаті, залишивши машину на Postgasse, ми бігли з парасолею під дощем до трамвая, який от-от збирався рушати. Добігли, встигли, буквально за хвилину-дві двері зачинилися і ми поїхали. Всередині кожен займає своє місце і кожному видаються навушники для аудіо-гіда, який можна прослуховувати на декількох мовах. Також є екран, на якому відображається те, про що йде мова в аудіо-гіді. І це великий плюс, так як в дощову погоду за потоками води на вікнах толком нічого і не розгледиш. 

Ціна білета становить 7 євро. Чесно кажучи, воно того далеко не варте. Не раджу. Але трамвайчик цей серед туристів досить популярний. На кожній зупинці натовп людей намагався пройти всередину трамвая, не зважаючи на провідника, який всім пояснював, що місць вже немає і що їм прийдеться мокнути під дощем, чекаючи на наступний трамвай. Але особливо активні і вперті туристи не хотіли здаватися так просто і ледь не силою протискалися всередину. Думала вже, що до бійки дійде :) Але провідник не розгубився і на всіх відомих йому мовах, мовою жестів і міміки пояснював, що місць вже нема і крапка. І взагалі, той дядько-провідник (чи як його правильно назвати?) з сережками у вухах та дивними манерами був якийсь доволі специфічний. А на прощання говорив всім якісь недоречні і нетипові побажання  :) Одним словом, якщо маєте в наявності Niederösterreich CARD, то для галочки сходити можна, а в іншому випадку, мабуть, не варто.

Пів години минуло, трамвай привіз нас назад на Schwedenplatz. Ми переглянулися - і це все? Не вразило, не вразило. Зайшли в магазин, взяли собі кави та гарячого шоколаду і побігли до машини. Так приємно було сидіти в теплій машині, сьорбати паруючий ароматний напій, слухати, як барабанить дощ по склі і обмірковувати, куди б то сьогодні ще податися? :)

Немає коментарів:

Дописати коментар