Сторінки

четвер, 25 липня 2013 р.

Музей Карет у Відні (Kaiserliche Wagenburg)

У Відні, в парковому комплексі Шенбрунн, знаходиться Музей Карет (Wagenburg). Експозиція музею справді вражає! Окрім карет, можна також оглянути автомобілі часів Габсбургів, зимові сани імператорської сім'ї, спеціальні екіпажі для мисливців та вишукані карети для коронації. Деякі карети, розписані художниками та прикрашені різьбою, просто вражають своєю красою та розмірами. Що тут скажеш, любили перші особи країни та інша знать велич і помпезність. Навіть у маленьких принців і принцес були свої спеціальні засоби пересування, в які, зазвичай, впрягалися поні.

Музей займає два поверхи. На першому поверсі знаходяться карети, фрагменти одягу найвідомішої принцеси Австрії Сісі (Єлизавета Баварська). На другому поверсі можна подивитись на портрети 25-ти улюблених коней першої наїзниці Австрії Сісі та її одяг для верхової їзди.

Вхід - 6 €, для власників Niederösterreich CARD вхід безкоштовний. Музей працює: травень-жовтень з 9.00 до 18.00 (щоденно), листопад - квітень з 10.00 до 16.00 (щоденно).

Отож, експонати музею:





Про захист тут теж добре подбали: до карет не те що торкнутися, навіть нахилитися надто близько не можна, бо відразу спрацьовує сирена і на звук приходить наглядач, щоби перевірити чи все в порядку.





















Імператор Франц Йосиф вступив у шлюб зі своєю шістнадцятирічною двоюрідною сестрою. До церкви Сісі їхала по Відню в кареті з інкрустованими золотом колесами і дверцятами, розписаними ще Рубенсом.

















Похоронний екіпаж, в якому з Швейцарії до Австрії привезли тіло Сісі, вбиту анархістом Луїджі Луккені. Екіпаж похмурий, величний і красивий водночас.





Музей мені сподобався, сюди варто сходити.

Немає коментарів:

Дописати коментар