Сторінки

понеділок, 9 вересня 2019 р.

Торт "Медівник"

Медівник - один з моїх улюблених тортів. Люблю його і готувати, і їсти :) Тричі готувала його за цим рецептом і тричі була абсолютно задоволена результатом


Для тіста:
  • 2 яйця
  • 180 г цукру
  • дрібка солі
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст. л меду
  • 1 ч.л соди
  • 400 г пшеничного борошна

Для крему:
  • 450 г молока
  • 150 г цукру
  • 1 яйце
  • 250 г вершків
  • 100 г вершкового масла
  • 4 ст.л кукурудзяного крохмалю
  • 2 ч.л ванільного екстракту

Приготування: 
  • Тісто:
  • За допомогою міксера збити яйця з цукром та дрібкою собі у густу пишну піну
  • До яєчної суміші дати вершкове масло та мед. Поставити на водяну баню та постійно помішувати, доки масло та мед повністю не розчиняться. В жодному випадку не доводити до кипіння, лише добре прогріти
  • Зняти суміш з водяної бані, додати соду та добре перемішати. Сода вступить в реакцію з медом та утвориться багато піни - все так і має бути :)
  • До ще гарячої суміші частинами додавати борошно та добре перемішувати ложкою. Коли ложкою перемішувати буде вже не дуже зручно, присипати стільницю борошном , викласти на неї тісто і вимісити його руками. Тісто повинно бути м'яким та не липнути до рук. В іншому випадку додати ще трішки борошна і добре вимішати. Однак надто багато борошна додавати не варто
  • Тісто розділити на 10 рівних шматочків, накрити згори харчовою плівкою і поставити до холодильника мінімум на пів години. За цей час воно охолоне і "відпочине" і з ним буде легко і зручно працювати
  • Дістаємо з холодильника по одній кульці тіста, розтачуємо тоненьким пластом (при потребі легенько присипаємо борошном) та вирізаємо круг діаметром 20 см. Наколюємо виделкою по всій площі круга, щоб тісто не надулося в процесі випікання. Обрізки тіста відкладаємо в сторону, з них потім розтачаємо ще 1-2 коржі
  • Розігріваємо духовку до 170° С та випікаємо коржі близько 5 хв. Коржі повинні зарум'янитися і стати красивого золотистого кольору
  • Якщо дозволяють розміри духовки, можна одночасно на одному рівні випікати два коржі, а за цей час розтачати наступні два, так буде значно швидше
  • З залишків тіста сформувати ще один-два коржі та спекти їх
  • Крем:
  • За допомогою міксера з'єднати яйце з цукром, крохмалем та ванільним екстрактом до однорідного стану
  • Молоко довести до кипіння, опісля тоненькою цівкою вливати його до яєчної суміші, паралельно продовжуючи збивати міксером суміш на високій швидкості
  • Яєчно-молочну суміш вилити у каструлю, поставити на слабкий вогонь і постійно помішуючи, довести до загустіння
  • Зняти з вогню, додати вершкове масло та перемішати до повного його розчинення, накрити харчовою плівкою і поставити у холодильник
  • Коли крем повністю охолоне, починаємо збивати вершки в густу піну, що тримає форму
  • Дістаємо з холодильника крем, додаємо до нього збиті вершки і міксером на маленькій швидкості збиваємо все до однорідного стану. Крем готовий
  • Перемащуємо коржі кремом (один коржик відкладаємо)
  • Перемащений кремом торт накриваємо харчовою плівкою і відправляємо (бажано на ніч) до холодильника
  • Відкладений корж перемелюємо блендером на дрібні крихти, прикрашаємо крихтами боки та верх торта
Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар