Несподівано відкрила для себе японську кухню. Відразу стільки всього захотілося спробувати приготувати! Сьогодні експериментуватиму з японським "бавовняним" чізкейком (Japanese Cotton Cheesecake). Він зовсім не схожий на традиційний чізкейк, до якого всі ми звикли. Він вологий, надзвичайно пружний і пористий. Коли розрізаєш його, він "трясеться" наче суфле і при цьому видає такий дивний і незвичний звук, схожий на хрустіння снігу під ногами на морозі :) Одним словом чізкейк вдався на славу. Він чудовий! Раджу спробувати!
- 250 г сиру Філадельфія
- 200 г молока
- 60 г вершкового масла
- 6 яєць
- 70 г пшеничного борошна
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 140 г цукру
- 1 ч.л ванільного екстракту
- 1 ст.л лимонного соку
- дрібка солі
- форма діаметром 20 см
Приготування:
- У глибоку металеву посудину налити молоко, додати вершковий сир, масло та ваніль. На водяній бані прогріти все та перемішати вінчиком до однорідної густої маси
- Акуратно відділити білки від жовтків
- Жовтки по одному вводити у сирну масу (охолоджену до кімнатної температури, не гарячу) та добре перемішувати вінчиком
- До яєчно-сирної маси просіяти борошно та крохмаль і добре вимішати вінчиком, опісля пропусти тісто через дрібне сито, щоб вилучити грудочки борошна, які не повністю розчинилися
- Білки збивати міксером на повільній швидкості. Коли появиться легка піна, додати половину цукру, дрібку солі і продовжувати збивати далі. Коли білки значно збільшаться в об'ємі, додати решту цукру, лимонний сік та збивати на високій швидкості до густої глянцевої піни, що добре тримає форму
- До сирно-яєчної суміші додати третину білкової маси, акуратно вимішати вінчиком до однорідності. Додати ще частину білків і знову добре акуратно вимішати. Таким чином з'єднати всю білкову масу з сирною масою
- Дно та бортики форми для випікання (бажано суцільної, не роз'ємної) вистелити папером для випічки
- Вилити приготоване тісто у форму, розрівняти. Легенько вдарити декілька разів дном форми об поверхню столу, щоб з тіста вийшло повітря
- Розігріти духовку до 150°С
- У духовку на середній рівень поставити деко з бортиками. Налити на деко гарячої води висотою приблизно на 1 см. Прямо у воду поставити форму з тістом. (Якщо форма роз'ємна, обов'язково потрібно обгорнути її знизу фольгою, щоб через щілини всередину не потрапляла вода)
- При 150°С випікати 50 хв. Потім зменшити температуру до 130°С і випікати ще 30 хв. Під час випікання слідкувати за чізкейком: якщо він надто сильно підрум'янюється, то накрити його згори папером для випічки. Якщо на поверхні появляються тріщинки, значить температура зависока і варто трохи її знизити
- Виключити духовку, відкрити дверцята, чізкейк залишити всередині ще на 15-20 хв. Потім витягти його з духовки, залишити у формі ще на деякий час, потім акуратно витягти з форми
- Чізкейк готовий! Він чудово смакує як теплим, так і холодним! Всім раджу спробувати приготувати!
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар