Сторінки

четвер, 12 вересня 2019 р.

Японський "бавовняний" чізкейк (Japanese Cotton Cheesecake)

Несподівано відкрила для себе японську кухню. Відразу стільки всього захотілося спробувати приготувати! Сьогодні експериментуватиму з японським "бавовняним" чізкейком (Japanese Cotton Cheesecake). Він зовсім не схожий на традиційний чізкейк, до якого всі ми звикли. Він вологий, надзвичайно пружний і пористий. Коли розрізаєш його, він "трясеться" наче суфле і при цьому видає такий дивний і незвичний звук, схожий на хрустіння снігу під ногами на морозі :) Одним словом чізкейк вдався на славу. Він чудовий! Раджу спробувати!


  • 250 г сиру Філадельфія
  • 200 г молока
  • 60 г вершкового масла
  • 6 яєць 
  • 70 г пшеничного борошна
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 140 г цукру
  • 1 ч.л ванільного екстракту
  • 1 ст.л лимонного соку
  • дрібка солі
  • форма діаметром 20 см

Приготування:
  • У глибоку металеву посудину налити молоко, додати вершковий сир, масло та ваніль. На водяній бані прогріти все та перемішати вінчиком до однорідної густої маси
  • Акуратно відділити білки від жовтків
  • Жовтки по одному вводити у сирну масу (охолоджену до кімнатної температури, не гарячу) та добре перемішувати вінчиком 
  • До яєчно-сирної маси просіяти борошно та крохмаль і добре вимішати вінчиком, опісля пропусти тісто через дрібне сито, щоб вилучити грудочки борошна, які не повністю розчинилися
  • Білки збивати міксером на повільній швидкості. Коли появиться легка піна, додати половину цукру, дрібку солі і продовжувати збивати далі. Коли білки значно збільшаться в об'ємі, додати решту цукру, лимонний сік та збивати на високій швидкості до густої глянцевої піни, що добре тримає форму
  • До сирно-яєчної суміші додати третину білкової маси, акуратно вимішати вінчиком до однорідності. Додати ще частину білків і знову добре акуратно вимішати. Таким чином з'єднати всю білкову масу з сирною масою
  • Дно та бортики форми для випікання (бажано суцільної, не роз'ємної) вистелити папером для випічки
  • Вилити приготоване тісто у форму, розрівняти. Легенько вдарити декілька разів дном форми об поверхню столу, щоб з тіста вийшло повітря
  • Розігріти духовку до 150°С
  • У духовку на середній рівень поставити деко з бортиками. Налити на деко гарячої води  висотою приблизно на 1 см. Прямо у воду поставити форму з тістом. (Якщо форма роз'ємна, обов'язково потрібно обгорнути її знизу фольгою, щоб через щілини всередину не потрапляла вода)
  • При 150°С випікати 50 хв. Потім зменшити температуру до 130°С і випікати ще 30 хв. Під час випікання слідкувати за чізкейком: якщо він надто сильно підрум'янюється, то накрити його згори папером для випічки. Якщо на поверхні появляються тріщинки, значить температура зависока і варто трохи її знизити
  • Виключити духовку, відкрити дверцята, чізкейк залишити всередині ще на 15-20 хв. Потім витягти його з духовки, залишити у формі ще на деякий час, потім акуратно витягти з форми
  • Чізкейк готовий! Він чудово смакує як теплим, так і холодним! Всім раджу спробувати приготувати!


Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар