Сторінки

вівторок, 21 травня 2019 р.

Гігантські черепашки Конкільоні (італ. Conchiglioni)

Італійська паста Конкільоні (італ. Conchiglioni) у вигляді гігантських мушель, фарширована курячою грудкою, овочами та сиром, під ароматним ніжним соусом. Дуже смачно, рекомендую! 

  • 16 шт. гігінтських мушель-макарон конкільоні
  • 1 куряча грудка
  • 1 велика морква
  • 1 цибуля
  • 1 стебло селери
  • 2 жмені шпинату
  • 50 г твердого сиру
  • 1 ст.л вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Для соусу:
  • 300 мл молока
  • 30 г вершкового масла
  • 30 г пшеничного борошна
  • 2 ст л пармезану
  • сіль, перець за смаком
  • дрібка мускатного горіха
  • 2 ст. л. подрібненої зелені

Приготування:
  • У підсоленій воді відварити до напівготовності (al dente) макаронні вироби конкільоні, воду злити
  • Відварити куряче філе та дрібно порізати
  • На маслі обсмажити до м'якості дрібно порізані овочі, дрібно натерту моркву, додати порізаний шпинат та курячу грудку, посолити, поперчити та тушкувати ще хвилину-дві до готовності. Зняти з вогню. Додати потертий твердий сир та добре перемішати
  • Для соусу обсмажити борошно на маслі, опісля тонкою цівкою влити молоко, постійно розмішуючи вінчиком та довести до кипіння. Додати сіль, перець, дрібку мускатного горіха та прокип'ятити соус ще трохи. Опісля додати пармезан та добре перемішати
  • Кожну мушлю наповнити овочево-м'ясною начинкою та викласти у форму для запікання
  • Зверху полити соусом та відправити у розігріту до 180 градусів духовку
  • Випікати до легкого зарум'янення близько 15-20 хв
  • Посипати зеленню та насолоджуватися смаком та ароматом ;)
Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар