Сторінки

середу, 22 травня 2019 р.

Хліб Піта

Піта (грец. πίτα; італ. pitta) - традиційний хліб країн Близького Сходу та Середземномор'я. Правильна піта повинна бути круглою, плоскою та порожньою всередині. Це, власне, і відрізняє її від інших різновидів хліба.

Для приготування "правильної" піти, тісто кладуть на гаряче деко та випікають при дуже високій температурі. Тоді воно не встигає підніматися рівномірно і починає розшаровуватися, а пара, що накопичується всередині, піднімає та утворює "шапку", а всередині піти утворюється порожнина, в яку, власне, потім і кладуть різноманітне наповнення з овочів або м'яса

  • 500 г пшеничного борошна
  • 300 г теплої води
  • 6 г сухих дріжджів
  • 1 ч. л цукру
  • 1 ч. л солі
  • 2 ст. л оливкової олії

Приготування: 
  • У теплій воді розчинити цукор та дріжджі, перемішати та залишити на 5 хв, щоб дріжджі активізувалися
  • У глибоку посудину просіяти борошно, додати сіль, теплу воду з дріжджами та олію
  • Замісити м'яке, ніжне та еластичне тісто. Накрити кухонним рушничком та залишити при кімнатній температурі на годину, допоки тісто не збільшиться вдвічі
  • Опісля обімнути тісто, накрити рушничком та залишити ще на 15-20 хв
  • Розділити тісто на 6-7 рівних частин
  • З кожної частинки сформвати кулю та розтачати у тоненький круг товщиною трохи менше одного сантиметра 
  • В духовку покласти деко та ввімкнути температуру 230° С
  • Коли духовка нагріється до потрібної температури, на гаряче деко викласти розтачані шматки тіста та випікати 5-6 хвилин. Завдяки високій температурі тісто дуже швидко почне підніматися та заокруглюватися. Важливо слідкувати, щоб тісто не пересохло 
Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар