Сторінки

вівторок, 21 травня 2019 р.

Сирні пончики або ж сирні донатси

Сирні, ароматні, пористі, з ніжними нотками троянди та ванілі, в цукрово-лимонній глазурі.. Ммм.. Люблю їх! 



Для пончиків:
  • 300 г домашнього сиру
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 1 ст л трояндової води
  • 1 ч л ванільного екстракту
  • 1 ч л соди
  • 350 г пшеничного борошна
  • Олія для смаження

Для глазурі:
  • Цукрова пудра
  • Сік з половинки лимона
  • Посипка для декору

Приготування:
  • Якщо домашній сир не однорідний, з крупинками, то пропустити його через м'ясорубку з дрібним ситечком, або ж перетерти до однорідного стану будь-яким зручним способом
  • У глибоку посудину насипати цукор, додати яйця, ваніль, трояндову водою. Збити все міксером до утворення пишної піни. Додати сир та соду, перемішати міксером до однорідності
  • Додати борошно та замісити м'яке та ніжне тісто. Якщо тісто липне до рук, додати ще трохи борошна
  • Тісто розтачати у пласт товщиною близько 1 см та за допомогою формочок (або ж склянок) різного діаметру  вирізати кружечки. Всередині кожного кружечка вирізати ще один кружечок
  • Добре розігріти олію. Обсмажувати пончики на середньому вогні до апетитного рум'яного кольору
  • Для глазурі змішати цукрову пудру з лимонним соком. Змастити або ж полити пончики глазур'ю та залишити на деякий час, щоб вона підсохла


Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар