Сторінки

середу, 2 вересня 2015 р.

Морозиво з вишень

В літню спеку хочеться чогось прохолодного і.. смачного. Ідеальний варіант - морозиво. А якщо воно ще й приготоване своїми руками, то і смакуватиме вдвічі краще. В морозиві всього три складові, пропорції яких можна змінювати відповідно до своїх вподобань. Я не люблю надто солодке, тому фруктово-ягідна частка в моєму морозиві складатиме майже половину, а решта - порівну згущене молоко та сметана.  


Для домашнього вишневого морозива нам потрібно:
  • Свіжа вишня без кісточок    - 250г 
  • Згущене молоко                    - 150 г
  • Сметана (15%)                       - 150 г
Проиготування:

1. Вишню промити, відкинути на сито, щоб стекла вода. Вибрати кісточки. 

2. Вишню перемолоти в блендері до однорідного стану. 

3. До вишневого пюре додати згущене молоко та сметану. Збивати в блендері вінчиком, поки маса не посвітліє та збільшиться в об'ємі. Але тут варто не перестаратись. 

4. Вилити отриману суміш в контейнер, призначений для заморожування продуктів, та відправити його в морозильну камеру.

5. За годину - півтори витягти контейнер, перемішати морозиво та поставити назад у морозилку. За годину зробити те саме.


Ідеальний варіант - виловити момент, коли морозиво ще не промерзло наскрізь, але заморозилось вже настільки, що добре тримає форму - таке мені подобається найбільше :). Тоді у нього особливо приємна текстура. Якщо ж момент упущено, то перед подачею можна покласти морозиво з морозилки у холодильник на декілька хвилин. Після цього його і набирати стане легше. 

І так, це справді смачно! ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар