Сторінки

вівторок, 13 травня 2014 р.

Канатна дорога Rax-Seilbahn в Reichenau an der Rax, Австрія

По канатній дорозі Rax-Seilbahn в Reichenau an der Rax, що в Австрії (2651 Reichenau/Rax Dr. Ewald Bing-Straße 3), можна піднятися на висоту 1546 метрів всього за 8 хвилин, подолавши різницю у висоті 1017м.


В Reichenau an der Rax ми вже не вперше. Про першу нашу поїздку сюди можна прочитати ось тут. А цього разу ми вирішили не втрачати можливість і з своїми Niederösterreich-CARD піднятися по канатній дорозі Rax-Seilbahn безкоштовно. В іншому ж випадку довелося б заплатити 20,40 €.


Фунікулер працює круглий рік, то ж я боялася, що і цього разу буде багато людей і доведеться довго чекати. Але все виявилося зовсім навпаки - людей було дуже мало. І згодом ми зрозуміли чому. Сезон ще не відкрився. Зайшли в кабінку і поїхали собі повільно вгору.


Вісім хвилин і ми на висоті 1546. Звідси відкривається чудові краєвиди. Десь далеко внизу химерними узорами біліть розсипані поміж деревами будиночки.


Погода була сонячною і теплою. Внизу. Біля підніжжя. А тут все було зовсім не так :) Окрім пронизуючого холодного вітру, навколо все ще було покрито снігом. Перспектива проходження по снігу в легкому весняному взутті з мокрими по коліна ногами в кінцевому результаті нас не особливо влаштовувала. То ж ми вдовольнилися навколишніми краєвидами. А потім порив холодного вітру загнав нас у кафе на смачний штрудель :)


Подихали чистим гірським повітрям, потопталися трохи по снігу (а то ж з віденською зимою я вже почала забувати, як він виглядає) - і додому! :) Серед інших машин на стоянці, нашу я впізнаю ще здалеку по прив'язаній до антени стрічці :)


Немає коментарів:

Дописати коментар