Сторінки

середу, 6 лютого 2013 р.

Шніцель по віденськи

Шніцель - традиційна страва у Відні. В класичному варіанті це великий, тонкий, запанірований в сухарях і підсмажений у великій кількості олії шмат телятини. 
Складники:
- Свинина (або ж телятина)
- Яйця 
- Мука
- Панірувальні сухарі
- Сіль, перець
- Олія

Я трохи відійшла від класики - для приготування шніцеля використала свинину плюс трохи замало відбила м'ясо, тож в кінцевому результаті мій шніцель вийшов не ідеально тоненьким і широким. Але на смак це не вплинуло ;) Отож:

М'ясо вибираємо таке, щоб його можна було нарізати великими шматками (як на відбивні) товщиною близько сантиметра. Приготовлений шмат м'яса кладемо в рукав для запікання, або ж накриваємо харчовою плівкою і добряче відбиваємо молотком з обох сторін до товщини декількох міліметрів. Солимо, перчимо і залишаємо на декілька хвилин у спокої. Тим часом в одну посудину вибиваємо яйце і розбиваємо його виделкою, у другу - насипаємо муку, а у третю - сухарі для панірування. У глибоку сковорідку наливаємо олію і ставимо на вогонь. Її повинно бути багато - шніцель має вільно плавати у ній і добре просмажуватись. Коли олія добре розігріється, обвалюємо м'ясо в муці, потім вмакаємо в яйце а тоді обвалюємо в сухарях і кладемо смажитись десь на хвилину-півтора. Коли утвориться золотиста шкоринка - перекидаємо на іншу сторону і смажимо ще декілька секунд. Далі викладаємо шніцель на салфетку, щоб позбавити його від лишнього жиру. 
Подаємо з долькою лимону і картопляним салатом. Мені подобається такий варіант приготування салату: відварену ще гарячу картоплю нарізаємо великими шматками, цибулю (дрібну) - півкільцями, солимо, перчимо, заправляємо за смаком оливковою олією та яблучним оцтом і акуратно перемішуємо.  

Смачного :)

Немає коментарів:

Дописати коментар