Сторінки

неділю, 17 лютого 2013 р.

Запіканка з цвітної капусти і риби

Я дуже люблю цвітну капусту у будь-якому вигляді. То ж сьогодні вирішила приготувати запіканку з капусти і риби. Просто і смачно :)
 
- Цвітна капуста
- Філе риби
- Сир
- Яйця
- Манка
- Сметана
- Лимон
- Сіль
- Перець


От чим мені подобаються різноманітні запіканки, так це тим, що це, по перше, смачно, а по друге - тут не є обов'язковим дотримання якихось пропорцій, скурпульозного вимірювання у грамах і мілілітрах. А це вже відкриває широке поле для експериментальної творчості :)

Отож, в залежності від розмірів вашої форми для випікання, беремо такий об'єм продуктів, щоб він був сумісний з об'ємом самої форми :) Тут вже прийдеться дивитись "на око".

Отож, цвітну капусту розібрати на невеличкі суцвіття, добре промити і проварити в підсоленому кип'ятку хвилини 2-3. Філе (в даному випадку пангасіуса) попередньо розморозити, промити, нарізати невеликими шматочками, посолити, збризнути лимонним соком. Форму для випікання змастити олією або маслом. У форму викласти шар цвітної капусти, потім шар риби. Далі готуємо соус. Вибиваємо в посудину яйця, солимо, перчимо, додаємо 3-4 столові ложки манки, тремо на грубій терці сир (багааато сиру :) додаємо трохи сметани і добре все перемішуємо. Готовим соусом заливаємо капусту з рибою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин  40 до утворення рум'яної апетитної шкоринки. Ну а далі дістаємо з духовки, розрізаємо на шматки і поливаємо холооодною густооою сметаною. Ммм.. смакота :)

Звичайно, при бажанні у запіканку можна додати і помідорів і цибулю і зелень, але це вже буде зовсім інша історія ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар