неділя, 17 лютого 2013 р.

М'ясо, запечене під сирним соусом

Отож, для м'яса, запеченого під сирним соусом, нам знадобляться:

- М'ясо (свинина) - 700гр
- 5 середніх цибулин
- 50 гр. масла
- 4 ст. ложки муки
- 2 склянки молока
- 0.5 склянки сметани
- 150 гр. твердого сиру
- сіль, духмяний перець





М'ясо порізати на невеликі шматки, посолити і поперчити. Три цибулини порізати півкільцями, інші ж дві порізати на дрібні кубики і обсмажити в олії до золотистого кольору. Сир натерти на грубій терці.

Готуємо соус
На розігрітому маслі обсмажуємо 2-3 хвилини, постійно помішуючи, муку. Далі вливаємо в муку молоко і інтенсивно розмішуємо, щоб запобігти появі грудок. Потім додаємо сметану, продовжуючи розмішувати. Після цього висипаємо у соус натертий сир, ще раз добре перемішуємо і знімаємо з вогню.

Форму для запікання змащуємо маслом або ж олією. Викладаємо цибулю, нарізану півкільцями. Зверху викладаємо м'ясо, а на нього - смажену цибулю. Заливаємо сирним соусом і кладемо в розігріту до 180 градусів духовку на годину.

Смачного! :)

Прихильники