Сторінки

вівторок, 31 липня 2012 р.

День 3. Кноссос та акваріум

Отож, з третього дня нашої грецької подорожі починається п'ятиденне дослідження острова Крит. Площа острова - 8 261 кв.км, протяжність берегової лінії -  1 046 км. В наших наполеонівських планах було об'їхати весь Крит :) Почали зі столиці Криту - Геракліону.


Насамперед хочемо подякувати Марті і Дімі, які люб'язно прийняли нас до себе в гості на такий трохи нескромний період! :) Ну а накінець продовжуємо :) Залишивши речі, трохи відпочили, побалакали, відправили Діму на роботу, а разом з Мартою поїхали дивитись на залишки мінойської цивілізації в Кноссос. Туристів там було дуже і дуже багато, навіть більше як у Акрополі о_О. Розморені сонцем, вони якось так ліниво пересувалися з місця на місце. Хоча ми, мабуть, були не кращі :)


Чесно кажучи, перед поїздкою я навіть не знала чого мені там варто очікувати - руїни, печери?. Єдине, що я знала, так це те, що мінойська цивілізація була дуже і дуже древньою.. Тому "древні" червоні колони палацу мене якось трохи озадачили..


Це вже трохи згодом я дізналася про англійського археолога Артура Еванса, який надто захопився відновленням палацу, самотужки добудовуючи колони та домальовуючи фрагменти фресок.. Важко сказати добре це чи ні, але час від часу в мозку проскакує думка, що тебе водять за носа, намагаючись обман спихнути за історію).


Хм.. Вже і не знаю, справжні ці симпатичні дельфіни чи це чергова "реставрація"?


На мою скромну думку, краще було не додавати нічого від себе. Бо так втрачається цінність речей.


Здоровенна черга. Я так і не побачила тоді до чого. Кажуть, до крісла-трону, видовбаного в стіні. А ще кажуть, що така черга під палючим сонцем того не варта :)


В інтернеті прочитала багато цікавих речей про Кноссос: багатоповерхові будівлі, які були дивом на той час, штучне освітлення, водопровід і каналізація, опалення і мощені шляхи. Справді важко собі це уявити. Але, мабуть, місто-держава було покаране за такий стрибок у розвитку. Руйнації від землетрусу і цунамі поклали початок швидкому занепаду мінойської цивілізації.



З Кноссосом пов'язана легенда про Мінотавра. Вважають, що саме місто і було славнозвісним лабіринтом чудовиська. Тепер кожен бажаючий може зробити фото на пам'ять з рогами людино-бика :)



Потім ми поїхали в критський акваріум









Не знаю, що то таке, але схоже на потворне обличчя з дредами..









Риба з носом!


По дорозі на автобус безлюдною вулицею ми проходили повз готель для собак і котів. Собаки голосно гавкали на різні голоси, надриваючи свої горлянки. А потім один здоровенний собацюра умудрився скинути з себе нашийник і побіг на вулицю! В мене різко прискорилося серцебиття :) Добре, що та собацюра побігла в протилежну до нас сторону. Бо щось мені мало вірилося в її адекватність.. Але все закінчилось добре. Ура! :)


Чекали на автобус в тіні оливкових дерев, в кронах яких щось непристойно голосно скрекотало. Спочатку ми думали, що то птахи, але їх ми там не побачили. Мабуть то якісь такі голосисті комахи.. Дивина, одним словом! До квартири повернулися ледве теплі, то ж пішли відпочивати :)

Продовження..

Немає коментарів:

Дописати коментар