Сторінки

середу, 27 жовтня 2010 р.

Листотерапія: троянди з кленового листя

Як же я люблю пізню осінь! За палітру кольорів, якою вона вкриває дерева, роблячи їх по особливому чарівними. За листя, яке зривається з гілля і кружляє собі у вихорі танцю на легенькому вітерці, купаючись у ще теплому сонячному промінні.. Люблю, коли під ногами повно кольорового листя, яке тільки-но впало з дерева і ще не втратило своєї живизни.. І тут у мене прокидається незрозуміле дивне бажання назбирати здоровенний букет різнобарвного листя і забрати його з собою. А потім зупиняюся і задумуюся: а що ж мені потім з ним робити?  Але чому б і ні? А тоді цю думку наздоганяє чудова ідея - зробити трояндовий букет. Така собі листотерапія, починаючи з прогулянки по безлюдному ранковому парку, збирання листя та виготовлення з них троянд - це чудовий емоційний відпочинок та звільнення від негативу :)


Отож, для виготовлення троянд нам знадобляться: різнобарвне кленове листя, тоненька нитка та (опційно) якась красива ненав'язлива фонова музика :) І не потрібно ніких схем, все вже закладено в нас, просто прислухаємося до себе і робимо так, як відчуваємо ;)



Але якщо все ж потрібно від чогось відштовхнутися, тоді спробую підказати: складаємо один кленовий листок навпіл і загортаємо його у рулончик, кінчик зав'язуємо ниткою. Це буде серцевина троянди. Беремо наступний листок, складаємо акуратно навпіл, не заломлюючи його та акуратно обгортаємо ним серцевину, закріплюємо ниткою і продовжуємо в тому ж дусі виконувати аналогічні дії ще з п'ятьма-шістьма листочками. Зупиняємося тоді, коли отримуємо бажану форму та об'єм. І ось вже одна квітка готова. Ще декілька - і вже можна зробити з них букетик


Насправді квіти робляться дуже швидко і просто. А ще це чудова альтернатива для бюджетного (читай базкоштовного), однак красивого і зробленого з любов'ю подарунку для дівчини ;)


Отой відтинок часу золотої осені такий короткий! Зовсім скоро барви потьмяніють і загубляться у сирості і вологості. Але тепер шматочок теплої осені стоятиме у вазі біля вікна, за яким мороситиме дощ :)


Так що успіху всім і творчого натхнення! :)


P.S. А ще люблю, коли листя висихає, скручується і так приємно шелестить під ногами, наче наспівує якийсь з дитинства знайомий мотив..  Ех.. не передати словами моєї дивної любові до осені :)

Немає коментарів:

Дописати коментар