Сторінки

понеділок, 7 травня 2012 р.

Зоопарк у Відні (Tiergarten Schönbrunn)

Я одночасно люблю і не люблю зоопарки. З одного боку це надзвичайно цікаво - спостерігати за тваринами, яких ти бачиш лише по телевізорі, або й взагалі, яких бачиш вперше. А з іншого боку, коли бачиш в яких умовах живуть ті тварини, вільні і волелюбні за замовчуванням, але обмежені залізними решітками, то стає, м'яко кажучи, сумно. Ці протиріччя змушують мене ходити в зоопарки, дивитись на тваринок, а потім писати відгуки з часткою негативу. До цього часу я вже встигла побувати у харківському та рівненському зоопарку. І як це не сумно, вони явно не в найкращому стані :( ...

А щодо віденського (він вважається одним із найкращих у світі), то тут все виглядає набагато оптимістичніше: багато простору, багато зелені, тварини виглядають ситими та задоволеними, складається загальне враження, що їх добре доглядають. Ну принаймні хочеться у це вірити!

То ж начитавшись про віденський зоопарк, мені дуже хотілося попасти до нього і подивитись на панд та фламінго! Довго ми чекали, коли ж потепліє, аби всі звірята повиповзали зі своїх вольєрів, щоб ми могли їх добре роздивитися :)  І от Андрій, Саша з дружиною Танею та донькою Даринкою та я  зустрілися на станції метро Шенбрунн і пішли оглядати територію. Прогулянку парком вирішили залишити на потім, то ж зразу пішли в напрямку зоопарку. Але, мабуть, ми таки знову не вгадали з погодою - була справжнісінька літня спека, то ж тварини або шукали прохолоди в затінку, або ліниво потягувалися в високій траві, показуючи лише вуха, або важко дихали, широко роззявивши свої довгі дзьоби :) Жирафи (а їх ми побачили найпершими)  вперто тулилися до свого вольєру і ніяк не хотіли підійти хоч трохи ближче. Тому на  моїх фото вони практично повністю зливаються з фоном і сіткою і потрібно добряче постаратися, щоби їх там розгледіти :)

Біля вольєру з пандами кучкувалося багато народу - кожен хотів подивитися на симпатичних звірків - гордість зоопарку. Але чорно-білих ведмедиків ніде не було видно. Серед "оглядаючих" було і багато "своїх" - українців та росіян. Запам'яталося, як якийсь чувачок каже: "ви тут караульте панду, а ми підемо зі Славіком пива вип'ємо" :)


 Бегемоти лінивими пластами лежали собі в напівтіні..


 

 

 

Мені дуже сподобався водний простір (акваріум? басейн?) для морських котиків і тюленів. Його стінки зроблені з товстого прозорого скла, то ж можна спостерігати за тваринами не лише на суші, а й за тим, як вони пірнають під водою.  Дивитись на це можна годинами :)


 

 

 


 

 

Ще мені дуже сподобалися пінгвіни - такі милі істоти! :)


 

 

 

 

Слоняча сім'я

 



 

 

 

 

 

 

Цікаво, отой фламінго так утримує рівновагу?)

 


 

 


 

І от ті, заради кого я і йшла сюди! Панди!  Всі чекали їх у вольєрі на вулиці, а вони в той час жували гілочки в закритому вольєрі за склом :) Так що нам таки пощастило :)



 Надзвичайно милі і симпатичні звірятка!





 На закінчення ще трохи прогулялися парком і втомлені, але задоволені пішли до метро..

Немає коментарів:

Дописати коментар