Сторінки

суботу, 21 квітня 2012 р.

Баден (Австрія)

Напередодні подивилися досить непоганий фільм "Вічне сяйво чистого розуму". Так от, на початку фільму головний герой ні з того ні з сього вирішує "прогуляти" роботу, бо неодмінно мусить сісти в поїзд та кудись їхати. Щось подібне робилося і з Андрієм: треба кудись їхати, невідомо куди, головне в напрямку гір і все тут, крапка :)  Абсолютно спонтанно (настільки спонтнно, що навіть фотоапарата толкового з собою не встигли взяли) купили в автоматі білети і за декілька хвилин вже сиділи на другому поверсі комфортного поїзда. (От нам би такі "двоповерхівки" в п'ятницю на Львів-Самбір..)
У Відні ті, кому ще не стукнуло 26 років, мають чудову можливість цілий рік кататися на поїздах по всій країні зі знижкою 50%! Для цього потрібно лише виробити карточку Vorteilscard, заплативши за неї 19.90 євро. Дуже вигідно! От ми і вирішили цим скористатися. Опробувати дану карту вирішили на маршруті Відень-Баден.
В поїзді самообслуговування: хочеш вийти на зупинці - натиснеш кнопочку і двері відкриються, не натиснеш - не відкриються. Точно так само як і у метро, трамваях і автобусах :)
Вийшли в Бадені. На телефон сфотографували "хвіст" поїзда і пішли оглядати (шукати) визначні пам'ятки міста.

Мітечко видалось мені спокійним і приємним. Але якось на диво мало людей було на вулиці. В центрі міста стоїть типова для Австрії "чумна" колона - подяка людей за те, що чума закінчилася..
Потім по сходинках ми піднялися в чудовий парк! Наскільки я зрозуміла, то був парк від якогось санаторію. Багато пальм, біля яких обов'язково треба було сфотографуватися :)
І така краса навколо! Цвітуть різнокольорові тюльпани, дерева. Піднімаєшся вище, а там ялинки і сосни.. Таке свіже і чисте повітря, що дихаєш ним і надихатися не можеш!
 І все так акуратно доглянуте..
 
 
Один мінус - на телефон не нафотографуєш всю ту красу. Але той мінус плавно перетворюється в плюс - значить треба буде приїхати сюди ще раз ;)

Не надто вдало початий день закінчився дуже навіть непогано. Трохи замучені, але задоволені і голодні спішили з вокзалу до хати. А тротуари зустріли нас калюжами і запахом недавнього дощу :)

Немає коментарів:

Дописати коментар