Сторінки

понеділок, 2 вересня 2013 р.

Гельденберг (Der Heldenberg), Австрія

Найвідоміші коні Ліпіцанер, найвизначніші полководці, найстаріші поселення та найкрасивіші автомобілі - все це можна побачити, відвідавши Гельденберг. 

Гельденберг (Der Heldenberg - нім. "гора героїв") - виставковий комплекс в Австрії (3704 Kleinwetzdorf, Wimpffengasse 5), що складається з таких чотирьох основних частин: 

1. Музей старовинних автомобілів (Koller's Oldtimer)
2. Ліпіцанери іспанської школи верхової їзди (die Lipizzaner der Spanischen Hofreitschule)
3. Меморіальний комплекс Радецького (die Gedenkstätte Radetzky)
4. Неолітичне поселення (die Kreisgräben mit dem Neolithischen Dorf).


Вхідний квиток на всі чотири виставки становить 14 €, з Niederösterreich-CARD - безкоштовно.
Нижче - детальна карта Гельденберга.


1. Виставка старовинних автомобілів Koller's Oldtimer

Забігаючи наперед, хочу сказати, що ця виставка мені дуже сподобалася, не зважаючи на те, що я не є любителем і поціновувачем автомобілів, погано в них розбираюся, не цікавлюся новинками в даній індустрії та не захоплююся і не фанатію від дорогих авто. Але старовинні раритетні автомобілі - це зовсім інша справа! Дивлячись на них, ніби переносишся на декілька десятиліть назад, у зовсім інший час! Елегантні та вишукані, часом незвичні та дивні, вони тримають в собі атмосферу та історію свого часу. Оглядати їх - одне задоволення! 


Тут можна подивитись на різноманітні авто за всю автомобільну історію та прослідкувати за їхнім розвитком, починаючи від найдавніших засобів автопересування і закінчуючи сучасними спортивними автомобілями. Виставлені моделі охоплюють період з початку1886р. до сьогодення.


В музеї представлено більше 70 виробників, в тому числі такі цінні бренди, як Porsche, Ferrari, Jaguar і Rolls Royce, а також рідкісні моделі як Bugatti, Hispano Suiza і Packard.


На виставці представлені також історичні велосипеди, мотоцикли і трактори. У цілому, більше 150 вишуканих старовинних експонатів.



Цікаво прослідкувати за етапами розвитку машин. Сьогодні важко назвати отакий трьохколісний транспортний засіб з дерев'яною лавочкою замість сидіння автомобілем! Але факт залишається фактом. 


Еволюція автомобілів




Можна замовити екскурсію, а можна просто самому оглядати зали, що, власне, ми і зробили.







Ну і трохи гламуру, куди ж без нього - для всіх любителів блискучих цяцьок :)


Гламур навіть під капотом :)


Але так, погоджуюсь, ефектно :)


Гламур номер два, менш вдала, як  на мене, версія :)


Є тут і транспортних засобів для найменших ;)


Виставка мені сподобалася! Рекомендую.

2. Ліпіцанери іспанської школи верхової їзди (die Lipizzaner der Spanischen Hofreitschule)

Ліпіцанер (нім. Lipizzaner) - мускулистий кінь, як правило, пов'язаний з Іспанською школою верхової їзди. Порода бере свій початок у 16 столітті, коли вона була розведена за підтримки династії Габсбургів. Порода отримала свою назву від одного з найбільш ранніх конезаводів, розташованих у селі Ліпіца, Словенія. 

Ліпіцанери - красиві і великі коні, сягають висоти до 165 см. Як правило, вони сягають зрілості повільно, але живуть довше, ніж багато інших порід і чудово підходять для виконання складних вправ верхової їзди в свої 20 чи 30 років.


Огляд коней можливий тільки з екскурсією, яку проводять за розкладом. Ми трохи спізнилися - екскурсійна група вже була сформована з туристів з Німеччини. Ми пристали до неї. Але ми явно вирізнялися з-поміж усіх тих 50-ти - 60-ти річних чоловіків та жінок. Екскурсовод сказала нам, що група вже сформована і попросила приєднатися до попередньої екскурсії, що ми і зробили. 


Ми прослухали інформацію про найвідоміших коней, погладили їх, пофотографували :) Вони справді великі і красиві!


Потім подивились невелике відео - виступ Ліпіцанерів - граціозно, синхронно і красиво! Шкода, звичайно, що нам не показали цього вживу, а лише на відео.


Потім ми ще прогулялися в Англійському Парку з його цікавими фігурами. На наступні дві виставки (меморіальний комплекс Радецького та неолітичне поселення) за браком часу ми не пішли. Думаю, ми небагато втратили :) Бо найголовніше, що ми хотіли побачити, ми побачили і були цим цілком задоволені. В нас залишалося мало часу, то ж ми поспішили в Маісау (Maissau) подивитись на виставку ще одного музею "Amethyst Welt", але це вже зовсім інша, нова історія ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар