Сторінки

суботу, 7 вересня 2013 р.

"Аметистовий Світ" у Майсау (Amethyst Welt, Maissau)

Переглянувши пропозиції від Niederösterreich-CARD, вирішили поїхати в Майсау та дізнатися щось нове і цікаве у "Аметистовому світі", ("Amethyst Welt", 3712 Maissau, Horner Straße 30, Österreich). Саме там знаходиться одна з найбільших добутих відкритим способом вен аметисту у світі. 


Відвідати "Amethyst Welt" можна лише з екскурсією. Ціна квитка - 8 €, з Niederösterreich-CARD - безкоштовно. Програма включає в себе мультимедійне шоу (малі дітлахи були в захваті від світлових ефектів-блималок), огляд штольні та аметистів з різних куточків світу. А на виході, звісно ж, магазин, в якому просто очі розбігаються від асортименту, що починається від дрібних камінчиків за два євро і до великих неймовірно красивих кристалів за декілька сотень євро :) План-карта "Amethyst Welt"


Аметист (гр. αμέθυστος,  від  α - "не"  + μέθυσος  - "п'яниця" ) - дорогоцінний камінь, є різновидом кварцу. Назва походить з давньогорецької мови, де означає "не п'яний". Давні греки вважали, що камінь захищає свого власника від п'янства. Кольорова гама аметисту знаходиться в діапазоні від світлого фіалкового до темно фіолетового кольору. Може мати також один або два вторинні відтінки - червоний і синій. Ідеальний аметист має фіолетовий відтінок на 75-80%, синій - на 15-20% та вторинні червоні відтінки. 


Аметист був відомий ще у Стародавньому Єгипті. В стародавньому Римі його називали "благословенним каменем", який приносить успіх, за часів Середньовіччя - "апостольським каменем".



Штольня. Тут можна подивитись на аметисти "як вони є" в природі


Та прослідкувати за тим, як вони створювались впродовж 500 млн років тому..


Унікальна аметистова жила в світі, що простягається на близько 400м, серед яких 40 - у відкритому доступі для огляду в штольні! Максимальна висота її становить 2м.



Найцікавіші знахідки розкопок з усього світу. Аметист з Марокко



Аметист з Бразилії


Аметист з Німеччини


Аметист з Індії


Аметист з Марокко


Мені сподобалось!

Немає коментарів:

Дописати коментар