Сторінки

пʼятницю, 30 серпня 2013 р.

Mariazeller Bürgeralpe

Літо видалося спекотним. День за днем температура трималася 35-37 градусів. Навіть ніч не приносила жаданої прохолоди. Будинок нагрівався за день і сидіти в розпеченій квартирі було просто нестерпно, а на вулиці було ще гірше. А на неділю прогноз погоди обіцяв взагалі 41 градус тепла, чи то пак спеки. Не довго думаючи, вирішили втікати з Відня у пошуках прохолоди. А де в Австрії її можна знайти? Звісно що у горах! Туди ми і подалися. Їхати трохи далеко, але з включеним кондиціонером - одне задоволення. Для початку заїхали в місто Маріацелль (Mariazell, 160 км. від Відня). Колись ми вже там були проїздом, прочитати про цю подорож можна тут. А цього разу ми приїхали сюди з конкретною метою - піднятися по канатній дорозі на висоту 1267 м.


Нам пощастило, на "повітряний вагончик" чекати довелося не довго. І людей було на диво мало, ми взагалі прийшли першими. Декілька хвилин підйому і ми вже на місці.



Перед нами відкрилися чудові краєвиди



Правда був один недолік - якось занадто мало там місця і простору, якось "тісно". На годинку-півтори піднятися туди можна - прогулятися, пофотографувати.. Як на мене, більше там немає чого робити. Якщо вже вибирати між канатними дорогами, то однозначно краще їхати сюди. Ось там вже точно є де розгулятися :)





Ціна за підйом та спуск становить 13,90 €, а власники Niederösterreich-CARD можуть зробити це безкоштовно, чим, власне, ми і скористались. 



Бажаної прохолоди на вершині ми так і не знайшли, там теж було доволі спекотно, то ж трохи прогулявшись вузькою стежиною у лісі, вирішили спускатися назад.


І поїхали знову шукати прохолоду. Про те, знайшли ми її чи ні, можна прочитати ось тут :)

Немає коментарів:

Дописати коментар