Сторінки

четвер, 12 січня 2012 р.

Дубно-Рівне-Луцьк (3 січня 2012р.)

Дубно
Тадам! Сезон мандрівок 2012 відкрито маршрутом Дубно-Рівне Луцьк у складі 4-ох чоловік: Марта з Дмитром, Андрій та я! 
Наш маршрут: Львів-Дубно-Рівне-Луцьк-Львів
Днем наперед, наша мандрівка в Луцьк успішно провалилася через злісне нічне недосипання і вранішнє просипання. Але от вночі, за грою в Монополію, під рожеве ігристе вино, ми якось так спонтанно добалакалися їхати на наступний день :) О 7.55 ми успішно стартанули зі Львова. Накрапав зимовий дощ... І вже о 10.10 ми під'їхали до дубенського замку.  Ось власне і він:
Дубенський замок
І от по дерев'яному мості ми зайшли на територію замку. Вхід - 5 грн + 10 за можливість фотографувати. Що особливо хочеться відзначити, то це рівень обслуговування. Зайшовши в магазинчик сувенірів (а за одно і касу) біля входу, нам  продали квитки та люб'язно проінформували, що саме слід подивитись та на що звернути увагу. Екскурсійне обслуговування було за окрему плату. Ми вирішили, що справимось самі, без екскурсовода :)
Каземати
"Смолоскип" всередині
 Далі пішли оглядати місцевість.
 З мурів відкривається вид на місто. Мабуть тут дуже гарно літом, коли всюди зелень і квіти..
 Після оглядин території замку, казематів та гармат ми пішли в музей, де на нас вже чекала молода жіночка, щоби відкрити нам, власне, сам музей. Як я вже казала, додаткове екскурсійне обслуговування ми не замовляли, проте цій жіночці приносить задоволення її робота, то ж вона провела нам дуже цікаву оглядову екскурсію, за що ми їй щиро дякуємо. Ми оглянули чотири зали: від найдавніших знахідок знарядь праці племен і до сучасних витворів мистецтва.
Бивня мамонта
Кістки мамонта
 Зал другий: сучасна вишивка
Портрети Гоголя та Богуна вишиті нитками
 
 Зал третій, оформлений у вигляді типової давньої української хати з подвір'ям
Вулик біля хати
 Четвертий зал присвячений історії Другої світової війни
А ще приємно те, що тут ми не стикнулися з пихатими надмірними тітоньками і дядьками. А коли ми покидали замок, зробивши лише декілька кроків на мості, з замку... загриміла музика! (То так годинник вибивав 12.00) Склалося враження, що то так прощаються з нами :) Тож під урочисті звуки маршу ми покидали стародавні мури замку... :) Після всього цього особисто в мене був гарний настрій, який тільки підсилив бажання рухатись далі і підкоряти неоглянуті ще нами закутки :)
А ще біля входу розміщена детальна план-карта пам'яток культури та архітектури міста Дубно. Можливо комусь стане у пригоді
12 год. 06 хв. - вирушаємо в Рівне.

Немає коментарів:

Дописати коментар