Сторінки

пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

"In Time" ("Час"), 2011р.

Давненько я не дивилася фільмів, які справляють враження і залишають після себе в голові слід для роздумів. Отже, ледіс енд джентелменс, до вашої уваги фільм "Час"!
Трохи сюжету.
Ніхто не знає як це сталося, але вже немає часу над цим задумуватись. Бо тепер ЧАС - це гроші, а гроші - це життя. Тепер за будь яку послугу розраховуєшся часом. Податки, комунальні послуги, чи навіть банальна чашка кави - все це скорочує тривалість твого життя на хвилини, години, дні.. І якщо збіжать останні секунди на твоєму персональному годиннику, а ти не встигнеш поповнити свій час бодай на хвилину, то ти - труп. Отак і живуть люди з дня на день, на бігу, бо час - це надто велика розкіш, аби рухатись повільно. 
Часом задумуєшся, що б ти зробив, якби знав, що жити тобі залишилося один день? А якби щодня ти знав, що жити залишилося один день? Мабуть, до цього звикаєш. І тут дуже влучна фраза: "головне встати зранку". Ну так, щоби не прокинутись якось на небесах. І ще є одна важлива деталь. До 25-ти років твій годинник "спить", проте коли прокинеться, почне відлічувати рівно рік. І горе тобі, якщо за рік ти не дістанеш собі ще часу.. Отже, фактично, всі люди - безсмертні. Головне не робити дурниць і працювати, заробляючи собі на час. І навіть у 85 ти залишаєшся 25-ти річним у повному розквіті сил. Здавалось би, що ще потрібно для щастя? 
Але є одне але. Політика, керована філософією Дарвіна - виживає сильніший. Або хитріший. Чи багатший. Або найкраще, якщо три в одному. Звідси і постійне підвищення податків, цін, низька зарплата. На вулицях з'являються все частіше нерухомі тіла з обнуленими годинниками. А в іншому часовому поясі живуть багатії, які купують дорогі авто за десятки своїх років, залишаючи про запас ще декілька десятків тисяч. Несправедливо.
А ще є безподобний Хранитель Часу. Байдужий як до справедливості, так і до несправедливості. Він просто робить свою роботу.

"..що б ти зробив, якби мав багато часу?
- не дивився б постійно на годинник.."

Фільм, який варто подивитись.

Немає коментарів:

Дописати коментар