Сторінки

четвер, 23 червня 2011 р.

Підземелля в Музеї історії релігії

Нещодавно стало доступним для огляду туристами малодосліджене підземелля, що знаходиться під Домініканським собором. Саме такі місця особливо сильно манять своєю таємничістю і загадковістю, холодними стінами, які багато бачили і чули на свому віку. 

Вхід знаходиться в дворику Домініканського собору, який нарешті зачиняється, що перешкоджає графітчикам вимальовувати на стінах свої непрофесійні закарлючки.. В дворику проводились ремонтні роботи, але майстри люб'язно вимкнули на хвилинку свої голосисті інструменти і пропустили нас до дверей, за якими ховалися ще не досліджені нами таємниці :)


Вартість екскурсії: 50 грн. в загальному + 10 грн. з кожної людини. Екскурсовод попався нам інтелігентний, приємний і чесний, на деякі питання признавався, що не знає відповіді, не розказував находу придуманих небелиць :)


Тьмяне світло від гірлянд, прикритих мішковиною, було дуже доречним - надавало якоїсь такої таємничості та створювало потрібну атмосферу..


Келія монаха-аскета..


 Фігура фінки, підозрюваної у відьомстві

 

 До слова, варто зауважити, що в підземеллі достатньо холодно та сиро, там дуже добре переховуватися від спеки і палаючого сонця)


Нині це підземелля, однак, колись це був перший ярус наземної будівлі. Найімовірніше княжого палацу Лева Даниловича. 


 Композиція "Середньовічний Львів 13-18 століть"


Красуня Гальшка Острозька


 


"Плакальниця".. Від несподіваної зустрічі з нею в мене мало серце не зупинилося)


Наразі досліджено та розкопано лише невеличку частину підземель, так що все ще попереду!


 Зал катувань
Туди варто піти, однозначно.

3 коментарі:

  1. Доброго часу доби. Дякую дуже за цікавий репортаж. Не так давно (в 2010 році) був у цьому чудовому місті. В Домініканський собор заходили, а ось про те, що під ним є така цікава екскурся - навіть не чув. Можливо, тоді ще ці зали не були відкриті. Коли так, то це трішечки втішить мене:). А значить, що є привід приїихати знову і надолужити втрачене.
    Щось схоже бачив у музеї-аптеці. Там після обходу залів спустилися у підземелля, до пройшлися по схожим коридорам. Було цікаво.
    Ще раз дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго часу доби. Дякую дуже за цікавий репортаж. Не так давно (в 2010 році) був у цьому чудовому місті. В Домініканський собор заходили, а ось про те, що під ним є така цікава екскурся - навіть не чув. Можливо, тоді ще ці зали не були відкриті. Коли так, то це трішечки втішить мене:). А значить, що є привід приїихати знову і надолужити втрачене.
    Щось схоже бачив у музеї-аптеці. Там після обходу залів спустилися у підземелля, до пройшлися по схожим коридорам. Було цікаво.
    Ще раз дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за відгук! Приїжджайте до Львова ще і ще, тут є на що подивитися! ;)

      Видалити