Сторінки

четвер, 15 листопада 2018 р.

Гарбузовий тарт

Ніжний, смачний та ароматний, по-справжньому осінній гарбузовий тарт з легкими нотками кориці та ванілі. Чудово смакує з чашкою гарячого чаю холодними осінніми вечорами :)


Для тіста:
  • 200 г пшеничного борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 40 г коричневого цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • пару крапель екстракту ванілі
  • пару крапель екстракту мигдалю
  • форма для випічки діаметром 21см

Для начинки:
  • 300 г густого гарбузового пюре
  • 200г сиру рікота
  • 100 г коричневого цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л кориці
  • дрібка мускатного горіха
  • дрібка кардамону
  • пару крапель екстракту ванілі
  • пару крапель екстракту мигдалю

Приготування: 

  • Приготування гарбузового пюре займає трохи часу, тому його варто зготувати заздалегідь. Для цього гарбуз треба помити, порізати на шматки, накрити фольгою та запекти в духовці до м'якості. Дати охолонути, опісля зняти шкірку. Блендером перетерти  в пюре, відміряти 300 г
  • Готуємо тісто. У глибоку посудину просіяти борошно, додати цукор, сіль та спеції за смаком, добре перемішати
  • Холодне масло натерти на грубій тертці та швидко перетерти разом з мукою руками до утворення дрібних крихт
  • Додати яйце та швидко замісити тісто, щоб від тепла рук масло не почало надто швидко топитись. Розтачати тісто у пласт, покласти на дно форми, руками акуратно сформувати бортики. Наколоти тісто виделкою, щоб уникнути утворення повітряних пазух. Відправити до холодильника
  • Розігріти духовку до 180° С 
  • Тим часом приготувати начинку. До гарбузового пюре додати рікоту (можна замінити домашнім сиром, перетертим у однорідну масу, без грудочок), цукор, яйце та всі інші спеції. З'єднати все за допомогою міксера до однорідності. 
  • Дістати форму з тістом з холодильника, вилити на тісто начинку та відправити у розігріту духовку. Випікати 35-40хв. Опісля дати повністю охолонути
  • За бажанням прикрасити цукровою пудрою


Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар