Сторінки

понеділок, 3 червня 2013 р.

Руїни замку Кольмітц (Burgruine Kollmitz), Австрія

Була неділя, не було чим зайнятися, то ми і вирішили знову кудись поїхати. Перелистали книжку по Нижній Австрії і натрапили в ній на руїни замку Кольмітц (Burgruine Kollmitz). Виглядали вони досить ефектно та і їхати туди було не надто далеко - близько 111 км (карта тут).



То ж ми оперативно зібралися, спакувалися, але поки вийшли з хати, почав падати дощ. Це трохи підривало наші плани, але все ж ми вирішили таки поїхати до Саші з Танею і вже на місці вирішити, що робити далі. Приїхали, а в них дощу вже не було. Проблема вирішилася сама собою, вирішили їхати :) І, забігаючи наперед, скажу, що правильно зробили :)

Цікаво було спостерігати за небом з автівки. Воно то вкривалося тяжкими сивими хмарами, які так і норовили пролитися дощем, то хмари розповзалися і доводилося мружитися від сонця і сліпучої чистоти блакиті. Красиво.. Частину дороги їхали автобаном, то ж залишалося тільки за небом і спостерігати, але коли з'їхали на просту дорогу, то перед нами почали відкриватися чудові краєвиди. Особливо запам'яталась дорога, оточена з обох сторін лісом, наче в казці :) І от ми на місці.



Зайшли на територію замку. Складалося таке враження, що ми там були абсолютно одні. Жодних інших живих душ крім нас п'ятьох видно не було. Каси з квитками в полі зору теж не було. То ж самі того не бажаючи, пішли "зайцями" оглядати руїни.



Знову почав накрапати дощ, який плавно переріс у град. Шкода, що не вдалося зафіксувати на фотографії, бо виглядало це досить ефектно.



Тепер нарешті дійшла черга написати трохи про сам замок Kollmitz. Знаходиться він поблизу села Kollmitzgraben в Нижній Австрії. Побудований у 12-му столітті, вперше згадується як "Chalmunze". Розташований на гірському хребті у вигині річки Thaya. Руїни замку Kollmitz є важливою історичною пам'яткою і є одними з найбільших руїн в Австрії.



На території замку не зруйнованими залишились дві вежі, на які можна піднятись, подолавши декілька десятків сходинок. Хоча ні, цього ще не цілком достатньо, ще потрібно мати ключ, яким відкривається вхід на горі :) Цей ключ, зазвичай, відвідувачі передають один одному.



Згори відкривається вид на ріку Thaya та прилеглі території.





На даний час руїни замку належать місту Раабс (Raabs).



Цікавим є те, що замок не був зруйнований під час битв. До занепаду і руйнування призвели податки під час наполеонівських воєн у зв'язку з якими були зняті дахи замку..





 
Територія замку - чудове місце для прогулянки та відпочинку. Річка, ліси, чисте повітря, тут навіть дихається якось легше і на повні груди :)



Стіни фортеці мають товщину близько 3м. Стіни вежі, що ймовірно була побудована в 15-му столітті, мають товщину 3,7м.





І тільки на виході з замку знайшли касу, де і дали свої карточки. То ж з чистою совістю ми зняли з себе ярлики "зайців" :)

Замок знаходиться не далеко від кордону Чехії, то ж в нас появилася ідея подивитись ще і на якісь чеські замки. Але спершу ми подивились на годинник, який показував вже досить пізню годину, то ж від Чехії довелося відмовитися. В машині ми трохи перекусили і поїхали додому. По дорозі спробували заглянути в деякі палаци, але знявся сильний вітер і стало дуже холодно, то ж ми швидко відмовилися і від такої ідеї на користь пришвидшеного повернення додому :)

Немає коментарів:

Дописати коментар