Сторінки

неділю, 19 вересня 2010 р.

Поїздка в Харків (11-12 вересня 2010)


За вікном нашого вагону появився симпатичний старенький потяг. І то був добрий знак, який віщував, що зовсім скоро ми прибудемо на місце :)   Після довгих 18 годин їзди, ступивши з поїзда на тверду землю, відчуваєш, як тебе поглинає неймовірне відчуття безпричинного щастя і радості :)  Навіть втома від часково неспокійно-безсонної ночі з незвички спати на рухомому ліжку кудись зникла :)  Харків зустрів нас теплою сонячною погодою, від чого настрій був просто чудовим.


В Харкові, та й взагалі на сході України, я ще ніколи не була, але чула про них багато :) Дещо підтвердилось, дещо ні... Колія, перон, вокзал.. багато сходин догори, декілька донизу і ми вже на привокзальній площі! Вона мені дуже сподобалась, якщо чесно!

Чудові фонтанчики, цікавий "глобус", клумби, простір, шалені згаї голубів, які то вилежувалися в траві, то хмарами літали над головами і жодної завантаженості автівками! (наявність метро явно дається взнаки). Таке враження, ніби то центральна площа. 

Шкода тільки, що пам`ятник отцю Федору з "12 стільців" я так і не побачила, втім так само як і пам`ятник самому Остапу Бендеру. Але нічого страшного, значить буде ще одна нагода приїхати до Харкова :)




Декілька фото тут, декілька там і пішли шукати, де буде проводитись It Jam). Але то вже трошки інша історія, не буду забігати наперед).

Загалом, перше, що кидається в очі, то це масштабність міста. Запам`яталась фраза "Харкову притаманний якийсь такий гігантизм" і, звичайо, простір.


Щось в ньому є і від Києва і навіть трохи від Львова :) Йдучи тихими вуличками, здавалось що ось-ось з-за повороту появиться універ Франка :)

Скрипаль на фоні голубого неба. Загадково і трохи містично :)


Серп і молот.. Що тут скажеш.. 


Тут певно ще довго житимуть і маритимуть радянським союзом..

Будинок-градусник
В обсерваторії ім. Гагаріна
Сходинки пофарбували, щоб вода здавалась божественно голубою :) Я майже купилася :)
Чудесні композиції фонтанів! Гуляти біля них в спеку певно одне задоволення :)
Краса!
Найбільш схожий відпечаток до моєї долоні)
В Харкові знаходиться найкращий у світі пам`ятник Тарасу Шевченку!
Монумент Тарасу Шевченку розташований в середмісті Харкова — у саду ім. Т.Г.Шевченка при вході на центральну алею з боку вулиці Сумської.
Художній стиль монумента можна визначити як соцреалізм і сталінське бароко, тоді як трактування особистості Тараса Шевченка так само є радянським — як ідейного борця за щастя простого люду, поета-революціонера.
Загальна висота монумента — понад 16 м., статуї Тараса Шевченка — 5,5 м.
Монумент було урочисто відкрито 24 березня 1935 року. А рівно через 54 роки народилася я :) 

Ленін.. Просто Ленін. Дивуєшся тому і надивуватися не можеш..


  Найбільша у світі площа.. І той самий Ілліч маячить вдалині)..

А ще у Харкові живуть привітні люди, які детально пояснюють як краще добратися до певної точки міста. Це, насправді, дуже приємно
   
Герб Харкова
 

Хто в Харкові не потрапить на канатну дорогу, той ризикує багато втратити :)

Повільно пливеш над кронами дерев і відчуваєш себе птахом :)
Чудо-механізм перетягування канату)
Канатна дорога веде до чудового затишного парку. Березового :) 


Де живе величезна кількість білочок, майже ручних які майже позують і дефілюють перед камерами :)
 

Це парк ім.Горького.. Кинувши вперше швидким поглядом на пам`ятник, обличчя помітно видовжується від здивування.. Хто-хто?? Але протерши очі і придивившись, розуміємо, що то лиш зоровий обман і ми помилилися).. хоча після Леніна, московських і совєтських вулиць може бути всяке)..


І ще трохи всяких фото)

Червоні чобітки
Мабуть дуже відома харківська алея, бо плакатики з її зображенням зустрічаються по цілому місту :)


З парку Горького канатною дорогою повертаємося назад, потім пішки до ботанічного саду (який, нажаль, не працював) на метро і на вокзал..

Всюди добре, але вдома - найкраще. Повертаємося до рідного Львова! Можливо колись ми побачимося з тобою ще раз, Харкове! ;)

P.S. Трьом міліціянтам з метро: хлопці, ви ганьбите всю українську міліцію! Мені за вас соромно...

3 коментарі:

  1. а шо там з міліціянтами? бо пам"ятаю ми теж з Харківськими псюгами мали проблеми :)

    ВідповістиВидалити
  2. Хотіли стягнути з нас штраф за те, що я зробила фотографію в метро. На моє питання якою є сума штрафу, відповіли щось на зразок "а ми звідки знаємо?" і запропонували "мирно домовитись"... Цинізм і хамство. Стає страшно за нашу міліцію, як "нас береже"

    ВідповістиВидалити
  3. ага, "задурно катає, задурно стриже" :)

    ВідповістиВидалити