Пікантний хліб з оливками та сиром, для любителів нових смаків :)
- 400 г пшеничного борошна
- 220 мл теплої води
- 5 г швидкодіючих дріжджів
- 40 г коричневого цукру
- 1 ч.л солі
- 70 г гострого сиру Чеддер
- 70 г чорних оливок
- 1 ст.л оливкової олії
- чорний мелений перець
- 1 ст л борошна
Приготування:
- У глибоку посудину просіяти борошно, додати дріжджі, цукор, сіль, натертий на дрібній тертці сир, добре все перемішати
- Додати теплу воду і замісити м'яке та еластичне тісто
- За допомогою блендера перемолоти оливки з 1 ст.л олії до стану пюре, додати сіль та чорний мелений перець за смаком
- Тісто поділити навпіл. Одну частину тіста помістити в глибоку посудину, закрити харчовою плівкою і залишити у теплому місці, допоки його об'єм не збільшиться вдвічі
- До іншої частини тіста додати перемелені оливки та 1 ст л борошна і добре вимісити. Закрити харчовою плівкою та залишити у теплому місці до збільшення в об'єму вдвічі
- Коли два види тіста добре підійдуть, обім'яти їх та залишити ще на 15-20 хв
- Тепер можна приступати до формування хліба. Відщипнути від кожного тіста по невеличкому шматку, максимально тонко розтягнути його руками та накладати один на оден, чергуючи кольори
- Форму для випікання застелити папером для випічки. Поставити тісто у форму, накрити плівкою або рушничком і поставити в тепле місце, доки воно не збільшиться приблизно вдвічі
- Коли тісто добре підросте, поставити його у розігріту духовку та випікати перші 10 хв при 200°, потім зменшити температуру до 180° і випікати ще близько 30 хв до готовності. В результаті я отримала ось таку цікаву хлібину
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар