Мені якось дивно називати цю випічку хлібом, однак "Banana Bread" є настільки відомим та популярним, що просто язик не повертається зазвати його пирогом чи кексом :) Варіацій бананового хліба є величезна кількість. Сьогодні я спробую приготувати цей хліб у його класичному базовому варіанті. Хліб за цим рецептом виходить приємно солодким, вологим і дууже банановим :) І готувати його просто і швидко - одне задоволення
- 3 великі спілі банани
- 2 яйця
- 120 г вершкового масла
- 230г пшеничного борошна
- 90г коричневого цукру
- 1 і 1/4 ч.л порошку для випічки
- 1 ч.л кориці
- дрібка солі
Приготування:
- Банани почистити, розімнути виделкою в пюре
- Яйця легко збити вінчиком
- Вершкове масло розтопити, додати до нього цукор, корицю, дрібку солі, пюре бананів , перемішати. Опісля додати яйця та знову легко перемішати
- У глибоку посудину просіяти борошно та порошок для випічки
- До бананової суміші додати борошно з порошком для випічки та добре розмішати ложкою тісто
- Форму застелити парером для випічки
- Випікати банановий хліб при температурі 180°С близько 30-35 хв
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар