Ні, це не мак, маком у цьому хлібі навіть і не пахне! А пахне горіхами і ще чимось таким приємним, невловимо - ароматним і до болю знайомим.. Однак ніхто з тих, хто куштували цей хліб, так і не зміг без підказки відгадати той огорнутий таємницею інгредієнт :) А насправді все дуже просто - гречка! Отож, смачний та ароматний гречаний хліб з витонченим ароматом і смаком. А якщо скибочку ще й трішки змастити вершковим маслом.. Ммм..
- 150 г гречаного борошна
- 350 г пшеничного борошна
- 7 г швидкодіючих сухих дріжджів
- 300 г молока
- 3 ст л. цукру
- 1 ст.л. меду
- 3 ст.л. олії
- 1 ч.л. солі
- 2 ст л. насіння льону
- 100 г волоських горіхів
Приготування:
- Змішати сухі інгредієнти: у глибоку посудину просіяти гречане та пшеничне борошно, додати дріжджі, сіль, цукор, перемішати
- Підігріти молоко, додати до нього мед та олію, розмішати та з'єднати з сухими інгредієнтами
- Замісити м'яке тісто, яке перестане липнути до рук. (В залежності від якості та вологості муки, її може знадобитися більше, ніж в рецепті, тому при потребі додати ще трохи)
- Наприкінці додати насіння льону та волоських горіхів та вимісити місто ще трохи
- Накрити рушником, поставити в тепле місце на годину-півтори, допоки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі
- Обім'яти тісто і залишити ще раз на пів години-годину, допоки тісто знову не збільшиться приблизно вдвічі
- Сформувати хлібину, викласти її на деко, застелене пекарським папером, накрити рушником і дати постояти хвилин 20
- Випікати при температурі 180 градусів близько 30 хвилин
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар