Панкейки - це смачно, а кольорові панкейки - це одночасно і смачно, і дивно, і весело! І жодних синтетичних барвників! Мороки з ними, звісно, багатенько, але коли вже якась кулінарна ідея поселиться в моїй голові, то вона не дасть мені спокою, поки я її не втілю в життя :)
Для базової основи панкейок:
- 200 г молока
- 100 г цукру
- 25 г олії
- 3 яйця
- 300 г пшеничного борошна
- 10 г порошку для випічки
- дрібка солі
- екстракт ванілі
Для забарвлення:
- червоний: 1 маленький буряк
- оранжевий: 1 морквина
- жовтий: дрібка шафрану + 3 ст. л молока
- зелений: 2 ст. л замороженого шпинату
- голубий: 2 ст.л замороженої чорниці
- синій: 2 ст.л замороженої чорниці
- фіолетовий: 1 фіолетовий ямс (батат)
Приготування:
Для початку потрібно підготувати барвники всіх кольорів веселки. Їх можна приготувати заздалегідь у більших кількостях, розкласти у пакетики та заморозити. А при несподіваному бажанні приготувати якусь божевільну кольорову їжу, просто витягти і розморозити. Це буде набагато швидше і кулінарна муза не встигне вас покинути на півдорозі до чищення буряка та моркви ;)
- червоний: буряк почистити, помити, натерти на дрібній тертці та відтиснути сік
- оранжевий: моркву почистити, помити, натерти на дрібній тертці та відтиснути сік
- жовтий: молоко з шафраном довести до кипіння та дати настоятись до появи яскравого жовтого кольору. Для жовтого кольору можна використати також куркуму
- зелений: розморозити готове пюре шпинату або ж перетерти блендером свіжий шпинат до стану пюре
- голубий: заморожену чорницю перетерти в пюре, додати до неї дрібку соди та добре перемішати. За деякий час пюре змінить колір на синій. Чим меншу кількість пюре чорниці додати до основного тіста, тим світлішим, блакитнішим буде колір
- синій: заморожену чорницю перетерти в пюре, додати до неї дрібку соди та добре перемішати. Чим більшу кількість пюре чорниці додати до основного тіста, тим темнішим, синішим буде колір
- фіолетовий: фіолетовий ямс (батат) помити, відварити до м'якості, розімнути виделкою в пюре
Коли барвники готові, починаємо готувати базову основу для панкейок:
- Яйця збити з цукром в піну, додати молоко, олію, дрібку солі, ваніль та продовжувати збивати ще хвилину-дві
- До яєчно-молочної суміші просіяти муку та порошок для випічки, добре перемішати до однорідності, щоб не було грудочок
- Тісто порівну розлити у сім глибоких тарілок. До кожної додати 2-3 ч.л пюре-барвника і добре перемішати
- Випікати панкейки на сухій сковорідці на середньому вогні з обидвох сторін
- Покласти панкейки одна на одну згідно послідовності кольорів веселки, полити кленовим сиропом, медом або іншою смакотою і насолоджуватися :)
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар