Мм.. деруни! Смакота! Єдине, що мене від них відлякує, то це кількість олії, яку вони вбирають в себе при смаженні. Хочеться її максимально мінімізувати. Доволі несподівано з'являється доволі несподіване рішення: а чому б не спробувати приготувати деруни у вафельниці? Адже її антипригарне покриття взагалі нічим змащувати не потрібно. Це ж геніально! :) Смак вафель-дерунів, звісно, відрізняється від традиційно-звичних смажених в олії, але зовсім не в гіршу сторону! Вони просто інші, але не менш смачні від цього :)
- 900 г картоплі
- 250 г домашнього сиру
- 3 яйця
- 1 велика цибулина
- 3-5 ст.л пшеничного борошна
- 4 ст.л олії
- сіль, перець, зелень за смаком
Для соусу:
- Густа сметана
- Сіль, мелений перець
- Часник
- Зелень
Приготування:
- В ідеальному випадку картоплю та цибулю почистити, помити та натерти на дрібній тертці. (Але це довго і часом травматично для пальців. Тому я спочатку нарізаю картоплю та цибулю на шматки, а потім перемелюю їх блендером в пюре. Так значно швидше)
- З картопляного пюре відцідити лишню рідину. Додати сир, яйця, перець, зелень, муку та олію, посолити та добре перемішати. Тісто повинно бути доволі густим, щоб не витікало з вафельниці
- Розігріти вафельницю та випікати в ній деруни стільки часу, скільки потрібно конкретно для вашої вафельниці.
- Для соусу: до сметани додати дрібно порізаний часник, зелень. Посолити та поперчити за смаком
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар