Сторінки

пʼятниця, 22 червня 2018 р.

Картопляно-сирні деруни в електровафельниці

Мм.. деруни! Смакота! Єдине, що мене від них відлякує, то це кількість олії, яку вони вбирають в себе при смаженні. Хочеться її максимально мінімізувати.  Доволі несподівано з'являється доволі несподіване рішення: а чому б не спробувати приготувати деруни у вафельниці? Адже її антипригарне покриття взагалі нічим змащувати не потрібно. Це ж геніально! :) Смак вафель-дерунів, звісно, відрізняється від традиційно-звичних смажених в олії, але зовсім не в гіршу сторону! Вони просто інші, але не менш смачні від цього :)


  • 900 г картоплі
  • 250 г домашнього сиру 
  • 3 яйця
  • 1 велика цибулина
  • 3-5 ст.л пшеничного борошна
  • 4 ст.л олії
  • сіль, перець, зелень за смаком

Для соусу:

  • Густа сметана
  • Сіль, мелений перець
  • Часник
  • Зелень

Приготування: 

  • В ідеальному випадку картоплю та цибулю почистити, помити та натерти на дрібній тертці. (Але це довго і часом травматично для пальців. Тому я спочатку нарізаю картоплю та цибулю на шматки, а потім перемелюю їх блендером в пюре. Так значно швидше)
  • З картопляного пюре відцідити лишню рідину. Додати сир, яйця, перець, зелень, муку та олію, посолити та добре перемішати. Тісто повинно бути доволі густим, щоб не витікало з вафельниці
  • Розігріти вафельницю та випікати в ній деруни стільки часу, скільки потрібно конкретно для вашої вафельниці.
  • Для соусу: до сметани додати дрібно порізаний часник, зелень. Посолити та поперчити за смаком


Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар