Сторінки

четвер, 31 травня 2018 р.

Брізоль з індички

"Брізоль" з французької перекладається як "смажений в яйці, омлеті". Здавалось би, м'ясо в яйці - звичайна відбивна, але завдяки начинці, страва отримує нові цікаві нотки, а оформлення виглядає доволі цікаво і апетитно


  • 350 г філе індички
  • 2 яйця
  • 100 г густої сметани
  • 1 помідор
  • 1 солодкий червоний перець
  • 1 авокадо
  • 2-3 зубці часнику
  • сіль, перець, зелень за смаком
  • олія для обсмажування
  • декілька тонких стеблин цибулі

Приготування:

  • Філе індички перемолоти у фарш, посолити, поперчити, добре вимішати та відбити руками
  • Фарш розділити на п'ять рівних частин, з кожної сформувати кулю
  • По черзі покласти кожну м'ясну кульку на харчову плівку, зверху накрити ще одною плівкою і акуратно розтачати фарш у тоненький-тоненький пласт. 
  • Невеличкою тарілкою потрібного діаметру зробити відбиток на м'ясному коржику а відтак акуратно вирізати ножем круг по контуру. Повторити ці дії жля всіх п'яти шматків фаршу
  • Яйця легко збити вінчиком, додати сіль, перець, подріблену зелень за смаком
  • Розігріти сковорідку, додати 2-3 ст.л олії
  • В неглибоку тарілку налити 3 ст. ложки яєчної суміші. М'ясний круг покласти зверху на яєчну суміш і акуратно перелити його на сковорідку
  • Обсмажити з двох сторін до готовності. Ще теплим скрутити у рулетик, "омлетною" стороною назовні. Все те саме зробити і з чотирма іншими м'ясними кругами
  • До сметани додати подрібнений часник, сіль, перець, зелень. 
  • Помідор нарізати скибками, перець та авокадо - тоненькими  смужками
  • Рулетики розгорнути, змастити сметановим соусом, покласти по скибочці помідора, перцю, авокадо. Згорнути рулетик знову та перев'язати пером цибулі. Все, брізоль готовий!
Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар