"Брізоль" з французької перекладається як "смажений в яйці, омлеті". Здавалось би, м'ясо в яйці - звичайна відбивна, але завдяки начинці, страва отримує нові цікаві нотки, а оформлення виглядає доволі цікаво і апетитно
- 350 г філе індички
- 2 яйця
- 100 г густої сметани
- 1 помідор
- 1 солодкий червоний перець
- 1 авокадо
- 2-3 зубці часнику
- сіль, перець, зелень за смаком
- олія для обсмажування
- декілька тонких стеблин цибулі
Приготування:
- Філе індички перемолоти у фарш, посолити, поперчити, добре вимішати та відбити руками
- Фарш розділити на п'ять рівних частин, з кожної сформувати кулю
- По черзі покласти кожну м'ясну кульку на харчову плівку, зверху накрити ще одною плівкою і акуратно розтачати фарш у тоненький-тоненький пласт.
- Невеличкою тарілкою потрібного діаметру зробити відбиток на м'ясному коржику а відтак акуратно вирізати ножем круг по контуру. Повторити ці дії жля всіх п'яти шматків фаршу
- Яйця легко збити вінчиком, додати сіль, перець, подріблену зелень за смаком
- Розігріти сковорідку, додати 2-3 ст.л олії
- В неглибоку тарілку налити 3 ст. ложки яєчної суміші. М'ясний круг покласти зверху на яєчну суміш і акуратно перелити його на сковорідку
- Обсмажити з двох сторін до готовності. Ще теплим скрутити у рулетик, "омлетною" стороною назовні. Все те саме зробити і з чотирма іншими м'ясними кругами
- До сметани додати подрібнений часник, сіль, перець, зелень.
- Помідор нарізати скибками, перець та авокадо - тоненькими смужками
- Рулетики розгорнути, змастити сметановим соусом, покласти по скибочці помідора, перцю, авокадо. Згорнути рулетик знову та перев'язати пером цибулі. Все, брізоль готовий!
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар