В міру солодке і в міру м'ятне печиво, дуже ароматне і естетично красиве, ідеально смакує до чаю або кави. Легкі м'ятні нотки чудово переплітаються з шоколадним смаком. Залежно від своїх вподобань, можна збільшити або ж зменшити кількість м'яти у печиві
- 200 г пшеничного борошна
- 1 ч.л. порошку для випічки
- 1 дрібка солі
- 2 ст. л. какао
- 50 г цукру
- листочки з 2-ох гілочок м'яти
- 2 яйця
- 150 г темного шоколаду
- 50 г вершкового масла
- цукрова пудри для обвалювання
Приготування:
- У глибоку посудину просіяти муку, порошок для випічки, какао, додати сіль, перемішати.
- На водяній бані розтопити подрібнений шоколад та вершкове масло
- Листочки м'яти помити, обсушити. Покласти в чашу блендера, засипати цукром і подрібнити до стану "вологого зеленого піску"
- М'ятну масу додати до шоколадно-масляної та перемішати.
- Яйця легко збити вінчиком, додати до охолодженої м'ятно-шоколадної маси, добре перемішати.
- Тепер до шоколадної маси додаємо суміш муки, какао, солі та порошку для випічки. Ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на годину у холодильник
- З охолодженого тіста формуємо невеличкі кульки та щедро обвалюємо їх у цукровій пудрі. Викладаємо кульки на застелене фольгою деко і випікаємо при 180° близько 15хв. Печеньки при випіканні суттєво збільшується у розмірі, тому варто викладати їх на відстані одне від одного.
Немає коментарів:
Дописати коментар