Смачні та хрусткі італійські печеньки. Чудово смакують до кави або чаю. Зазвичай їх готують з мигдалем, однак я дещо модифікувала рецепт і приготувала їх з волоськими горіхами та сухофруктами. "Biscotto" з італійської перекладається як "запечений двічі", бо їх і справді потрібно випікати два рази
- 250 г борошна
- 3 яйця
- 100 г коричневого цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 ч.л порошку для випічки
- 300 г суміші волоських горіхів, кураги, чорносливу та сушених груш
Приготування:
- Розігріти духовку до 180°С.
- За допомогою міксера збити в густу пишну світлу масу яйця з коричневим та ванільним цукром
- Борошно просіяти та невеликими порціями додавати до яєчної маси, акуратно перемішуючи її силіконовою лопаткою
- Сухофрукти добре промити у теплій воді та разом з горіхами порізати на невеличкі шматки. Додати горіхово-фруктову суміш до тіста та акуратно перемішати
- З тіста сформувати подовгасті батончики, викласти на деко, застелене папером для випічки та випікати близько 15-20 хв до легкого підрум'янення. На цьому етапі важливо слідкувати за випіканням, щоб не пересушити їх
- Витягти батончики з духовки, дати їм охолонути на решітці 10 хвилин. Після цього порізати їх на шматки товщиною близько 1 см
- Перекласти шматочки на деко і випікати їх ще до 10 хвилин
- Витягти з духовки і дати повністю охолонути.
Смачного! :)
Немає коментарів:
Дописати коментар