Буряк фрі? Ні, таки картопля фрі. А насправді це один з багатьох видів батату - солодкої картоплі. Так-так, окрім білого, жовтого, оранжевого та рожевого кольорів, батат буває навіть і фіолетовим! Якщо ж порівнювати зі звичайною картоплею, то смак фіолетового батату справді незвично солодкий, а текстура запеченого овоча ледь не кремова. Зважаючи на такі властивості, його запросто можна використовувати у приготуванні різноманітних десертів. Але сьогодні мова піде не про десерти, а про запікання цього диво-овоча у духовці зі спеціями та гострим соусом. Незвично, але смачно, перевірено!
- 3 бульби фіолетового батату
- 2 ст.л. оливкової олії
- чорний перець грубого помолу
- сіль грубого помолу
Для соусу:
- 150 мл сметани
- 50 г твердого сиру (Чеддер)
- 2-3 зубчики часнику
- зелень петрушки
- сіль
- перець
Приготування
- Батат добре помити, просушити серветкою, порізати на кільця товщиною близько 0,7 см. Потім кільця порізати на тонкі смужки.
- Порізаний батат покласти в глибоку посудину, додати олію, сіль та перець і добре перемішати, щоб кожен шматочок рівномірно покрився спеціями.
- Деко застелити фольгою та викласти на нього одним шаром батат.
- Випікати в розігрітій (180°) духовці до готовності (близько 15хв)
- Для соусу: до сметани додати подрібнений часник та зелень, дрібно натертий сир. Додати сіль та перець за смаком, добре перемішати.
Немає коментарів:
Дописати коментар